Jammer dat kerken zich niet bezighouden met de eindtijdprofetieën

Toenemende geruchten over oorlog Israël-Iran

“Ik spreek regelmatig christenen die nooit over Bijbelse profetieën onderwezen worden. Dat is triest,” zegt onafhankelijk publicist Franklin ter Horst naar aanleiding van een dreigende oorlog tussen Israël en Iran. “Dat Iran binnen afzienbare tijd haar woorden omzet in daden, moet als een reële mogelijkheid worden gezien. De huidige ontwikkelingen in de wereld maken het toneel gereed voor de voltooiing van de eindtijdprofetieën.”
“De laatste maanden neemt de dreiging vanuit Iran steeds meer toe. Al vanaf 2004 wordt er over en weer gedreigd met een oorlog door Ayatollahs en de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. ‘Israël is een kwaadaardige tumor in het Midden-Oosten’, schreef Khamenei. Hij riep op tot de absolute vernietiging van Israël. Ahmadinejad gelooft dat hij is uitverkoren de wereld naar de eindtijd te voeren om het pad te effenen voor de komst van de Mahdi. Deze islamitische messias zal volgens een overlevering de wereld veranderen in een machtige islamitische samenleving.”
“Het verschil met de Bijbelse Messias is dat de Mahdi geen verlosser is maar een krijgsheer,” legt Ter Horst uit. “Volgens Ahmadinejad kan deze Mahdi pas komen als de staat Israël is vernietigd. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken wanneer Iran zelf de aanzet zal geven tot een oorlog.”

Bijbelgedeelten

Ter Horst wijst op het Bijbelgedeelte Jeremia 49:35-39. “Daar zegt de Heere dat hij is gekomen om de boog van Elam [Iran] te breken. Deze Bijbeltekst is één van de vele eindtijdprofetieën waarin sprake zal zijn van oorlogen in het Midden-Oosten. In de profetie van Jeremia lezen we het uiteindelijke goddelijke oordeel over Iran. De profeet Ezechiël (38:5-6) ziet Gog, grootvorst van Mesech en Tubal oprukken naar de bergen van Israël, samen met Perzen [Iran] en vele andere koningen die deel zullen uitmaken van Gogs coalitie. De naam Gog wordt in de Apocalyps gebruikt om er de leider der goddelozen mee aan te duiden. Ook de volkeren, zoals genoemd in Psalm 83, zijn precies de landen die zich vandaag rondom Israël bevinden.”
Ter Horst vindt het opmerkelijk dat kerken zich over het algemeen niet met dit soort zaken bezighouden. Een dominee zei eens: ‘Daar maak je mensen bang mee’. ‘Vele gelovigen hebben geen idee wat de Bijbelse profeten allemaal over de laatste fase van het huidige wereldbestel te vertellen hebben. Ik ben van mening dat we nu in een tijd leven dat mensen hierover geïnformeerd moeten worden,” aldus Ter Horst. 
Bron: CIP 23-2-2012

 

NOOT A. Klein:
Zie eventueel de verhelderende studie: De Russische Opmars – De oorlog van Gog en Magog, volgens Ezechiël 38 en 39of één van onze andere eindtijdstudies.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s