Iran verbiedt Farsi in kerkdienst

De Iraanse geheime dienst heeft twee kerken, die op vrijdag diensten in het Farsi hielden, geboden daarmee te stoppen. De Emmanuel Protestant Church en St. Peter’s Evangelical Church in Teheran waren de laatste twee gemeentes die nog toestemming hadden om op vrijdag, waarop de meeste Iraniërs vrij zijn, kerkdiensten in de officiële taal van Iran te houden.
De kerkdiensten die op vrijdag werden gehouden, trokken naast Assyrische en Armeense kerkgangers ook moslims, die interesse hadden in het christelijk geloof. De geheime dienst heeft de kerken nu opgedragen alleen nog op zondag diensten te houden. Dat is een gewone werkdag in Iran, waardoor veel Iraniërs dan niet naar de kerk kunnen.
In Iran zijn alleen kerken toegestaan voor de Assyrische en Armeense minderheden in het land. Zij houden hun diensten – in hun eigen taal – op zondag. Omdat deze kerken officieel zijn toegestaan, kan de regering hen niet tegenhouden. Wat ze wel kan doen, is hen proberen te beperken in hun activiteiten voor Farsi-sprekenden. Volgens een bron is door de nieuwe regels het aantal kerkgangers met de helft afgenomen.
In een poging het aantal Iraanse moslims, dat christen wordt, terug te dringen, legt de geheime dienst ook traditionele kerken steeds meer restricties op. Zo hebben autoriteiten de grootste kerk van Assemblies of God verboden nog langer bijbels te verspreiden en in december mochten alleen speciaal uitgenodigde gasten de kerstdienst bijwonen.
Ook werden leiders van de Emmanuel Protestant Church en de St. Peter’s Evangelical Church onlangs onder druk gezet om identiteitsgegevens van hun kerkgangers prijs te geven. Als gevolg daarvan verloor een aantal christenen zijn baan, omdat de autoriteiten werkgevers dwongen hun christelijke werknemers te ontslaan.

21-2-2012 | bron: Open Doors  (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s