Engelse oud aartsbisschop: Christenen, wees bereid te sterven voor je geloof

De voormalige aartsbisschop van Canterbury, Lord George Carey, heeft gisteren felle kritiek geuit op de toenemende discriminatie van christenen in zijn land. Tevens riep hij christenen op weer voor hun geloof op te komen, tegen de secularisatie te strijden en bereid te zijn desnoods te sterven voor hun overtuigingen. Religie is toenemende mate een hot item aan het worden aan het overkant van de Noordzee. Eergisteren riep nota bene de eerste Britse vrouwelijke moslim minister Europese christenen op weer pal te staan voor hun geloof, en gisteren onderstreepte koningin Elizabeth in ongekend krachtige bewoordingen het belang van de Kerk voor de samenleving.
De politieke correctheid en gelijke behandelingswetten in Groot Brittannië zijn veel te ver doorgeslagen, vindt Lord Carey. ‘Een klein groepje secularisten laten zich door niets en niemand stoppen bij hun pogingen het christendom opzij te schuiven,’ zei hij, daarbij wijzend op het feit dat christenen in rechtbanken steeds vaker gediscrimineerd worden en verboden worden om openlijk voor hun geloof uit te komen.
Carey riep christenen op om zichzelf te verdedigen, net zoals de Anglicanen dat doen in Afrika. ‘Voor hen is hun geloof zo belangrijk dat zij er desnoods voor sterven als het zover komt… Misschien moeten wij leren meer toegewijd te zijn aan ons geloof, ongeveer zoals jongens opgroeien tot mannen.’

Te ver gegaan met gelijke behandeling
Als voorbeeld van de toenemende discriminatie van christenen noemde hij een stewardess van British Airways die verboden werd om nog langer haar kettinkje met een kruisje te dragen, en een verpleegster die werd geschorst omdat ze een patiënt aanbood met haar te bidden. Al in 2009 ontsloeg de Britse luchtvaartmaatschappij BMI Airlines een christelijke stewardess die weigerde na een vlucht naar Saudi Arabië de aldaar voor moslimvrouwen verplichte abaya (zwart kleed dat enkel het gezicht vrijlaat) te dragen en achter haar mannelijke collega’s aan te lopen.
‘Het is aan ons er iets aan te doen. Wij moeten de geestelijken en de mensen wakker maken en hen aanmoedigen om over hun ‘we kunnen er toch niets aan doen, dit is nu eenmaal het post-christelijke tijdperk’ houding heen te stappen,’ aldus de voormalige aartsbisschop.
‘We zijn te ver gegaan met onze wetgeving op het gebied van de mensenrechten. Gelijke behandeling wint het nu iedere keer van (geloofs)vrijheid.’ Lord Carey beschuldigde premier David Cameron en zijn voorganger Tony Blair ervan enkel lippendienst te bewijzen aan het christendom, terwijl ze ondertussen geregistreerde partnerschappen en het homohuwelijk promoten.
Lees verder >>>

Bron: XanderNieuws, 16-2-1012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s