God wil ons witter dan sneeuw maken

“De sneeuw zet ons weer even stil bij de enorme genade en goedheid van God.” Dat zei Ds. van Dijk tijdens een preek over de tekst ‘Al waren je zonden zo rood als scharlaken, Ik zal ze witter dan sneeuw maken.’
Van Dijk: “Kijk om je heen in deze prachtige tijd. De sneeuw bedekt werkelijk alles. Smerige modder, lelijke stoepen, vieze ondergrond, alles wordt bedekt door de witte sneeuw. Het lijkt niet alleen een compleet nieuwe wereld. Het is ook volledig anders. Op dezelfde manier wil God uw en jouw zonden bedekken. Hoe smerig je verleden ook is, hoe lelijk je zonden ook waren en hoe vies je anderen ook behandeld hebt: God wil het bedekken met Zijn ongelooflijke genade en liefde. Wit is de kleur van de reinheid en God wil jou dan ook rein maken in Zijn ogen. Het bijzondere daarbij is dat Jezus’ bloed gevloeid heeft om jouw leven wit te maken. Zoveel had God voor je over.”
De predikant had daarbij nog een andere opmerking: “Niet alleen de negatieve dingen worden bedekt door de sneeuw. Ook mooie stoepen en schone ondergrond wordt ondergesneeuwd. Zo werkt het in de genade van de Heere God ook. Ook je op zich goede eigenschappen, worden bedekt onder de sneeuw van Zijn genade. Je krijgt een compleet nieuw leven, waarin alles gebeurt vanuit Zijn genade. Goede daden zonder dat het vanuit God komt, stellen weinig voor. God wil alles binnen uw en jouw leven bedekken met Zijn karakter. Op die manier krijg je het karakter van Jezus. Houd dus geen kamertje verborgen voor God, maar stel je hele leven ter beschikking!”
“Overigens zijn we geneigd om te lezen dat God ons net zo wit als sneeuw maakt, maar er staat ‘witter dan’! Dat kunnen we ons niet voorstellen omdat binnen ons voorstellingsvermogen witter dan sneeuw onmogelijk is.  Moet je dus nagaan hoe rein en gaaf God ons wil maken. De vraag is of u en jij Hem ruim baan schenkt om Zijn gang te gaan.

Bron: CIP 8-2-2012

 

NOOT A. Klein:
Zie eventueel onze ‘vers voor vers’ studie over het Bijbelboek Lukas, met de veelzeggende titel: De NIEUWE MENS in Christus

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Heiliging, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s