Er is in de kerk geen absolute waarheid meer

Jacques Brunt waarschuwt voor relativering in kerken

Jacques Brunt en Christian Verwoerd houden een tournee over christen-zijn in de eindtijd. Volgens hen ligt de Waarheid onder vuur. “Er is een strijd gaande om ons
denken. Er is binnen de kerk geen absolute waarheid meer en dat hebben we wel nodig”, aldus Brunt tijdens een gesprek met CIP.
Brunt: “Paulus zegt dat er een tijd komt, waarin de waarheid niet meer verdragen wordt en dat men zich keert tot verzinselen en fabels. Dat zie ik nu binnen de kerk
gebeuren. De waarheid wordt gerelativeerd en aangepast naar hoe het ons het beste uitkomt. Kijk naar de discussies over de schepping, de lichamelijke opstandig van de Heere Jezus en Zijn maagdelijke geboorte. God zegt tegen ons: Weest heilig, want  Ik ben heilig! Ook dat wordt met een korreltje zout genomen. Kijk maar eens hoe we omgaan met de positie van de vrouw, seks voor het huwelijk of scheiden en hertrouwen. En als het ons in de ene kerk niet bevalt? Dan gaan we gewoon naar een kerk, waar ons gedachtegoed wel geaccepteerd wordt. Dan vertrek je gewoon van kerk A naar kerk B.”
“Er is een duidelijke verandering van het denken waarneembaar binnen de kerk”, vervolgt de evangelist. “De gemeente komt langzaam maar zeker op een punt dat er geen waarheid meer is. De waarheid is relatief geworden en er is al helemaal geen sprake meer van absolute waarheid binnen de kerk. Alles wat exclusief is, vinden we namelijk eng. Iedereen heeft z’n eigen waarheid, ook in de kerk. De waarheid is echter niet een stuk leer, dat je aan je schoen plakt. Het is verbonden aan een persoon. Jezus Christus is de Waarheid. De eer van Zijn naam is dus in het geding als de waarheid gerelativeerd wordt.”
Volgens Brunt wijst Paulus ons de weg om staande te blijven: “Je moet in contact blijven met je hemelse Vader. Zoals een trolleybus altijd aan de lijn vast zit, op die manier moeten we altijd contact met Boven houden. Daar zijn 2 voorwaarden voor. Ten eerste moeten we niet wereldgelijkvormig worden (aan deze wereld – AK) en ten tweede moeten we ons denken voortdurend vernieuwen met de waarheid van God. Hij is de grote kapitein en ik strijd in Zijn leger van heil. Dan moet er echter wel contact met Boven blijven en dat gebeurt door mijn denken te vullen met de Bijbelse principes van het christelijke leven. Door je te voeden met deze principes kun je bovendien onderscheiden wat de wil van God is en staande blijven.”

  • Jacques Brunt spreekt komende dagen over ‘De strijd om jouw denken’ in verschillende kerken. Christian Verwoerd zal de muziek voor zijn rekening nemen. Meer info: www.christianverwoerd.nl

Bron: CIP 9-2-2012  

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Gehoorzaamheid aan God, Heiliging, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s