Gods plan voor je leven

Jeremia leefde zo’n 600 jaar voor Christus. Hij was een gevoelig mens en door God geroepen om te profeteren tot het volk Israël. Het leven van Jeremia was niet altijd gemakkelijk. Hij maakte de invasie van vijandige legers mee, gevolgd door de deportatie van zijn volksgenoten, een bloedbad onder de inwoners van Jeruzalem en de verwoesting van zijn volksgenoten. Hij waarschuwde het volk Israël dat deze dingen zouden gebeuren, maar zonder resultaat. Hij werd geminacht, vervolgd en net als Jozef in een modderige put gegooid en voor dood achtergelaten (Jer. 38:6).
Hoe heeft deze man het vol kunnen houden?
Omdat hij wist waar God hem voor bestemd had. God had tot hem gesproken:
‘Ik kende u al voordat Ik u vormde in uw moeders buik; nog voordat u werd geboren, heb Ik u al bestemd als mijn profeet voor de volken op aarde.’ (Jeremia 1:5, HB)
God had hem bestemd om een profeet voor het volk Israël te zijn. Dat was Gods plan voor Jeremia. Daarom kon hij blijven doen waarvoor hij geroepen was. Jeremia wist welke plaats hij in Gods plan mocht innemen en kon daarom de problemen van het leven aan, omdat hij wist dat God in alle dingen zou voorzien. Als wij Gods plan voor ons leven kennen, zullen we ook in de moeilijke dagen van ons leven kunnen volharden door ons aan Gods plan vast te houden.

6-2-2012 | bron: Wilkin van de Kamp (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s