Topschaatser René Ruitenberg wordt voorganger

APELDOORN – René Ruitenberg was topper bij het marathonschaatsen, Nederlands Kampioen en schaatser van de elfstedentocht maar hij weet zich geroepen en wil voorganger worden.
Dat zei hij dinsdag in een interview met de NOS.
Ruitenberg: „Ik denk dat ik geroepen ben door God om de kerk wakker te schudden. De kerk in Nederland is behoorlijk vastgeroest. God heeft mij ook wakker geschud en ik wil Hem volgen in alles. Met als gevolg dat andere mensen Hem ook echt leren kennen.”
Volgens Ruitenberg gaan topsport en geloof samen. De schaatser geeft wel aan voortdurend op een randje te balanceren omdat de aandacht en eer snel naar de topsporter zelf gaat. „Als je het tot eer van God blijft doen, geloof ik dat God er enorm van geniet.”
Ruitenberg is dit jaar bezig met zijn laatste seizoen, daarna wil hij zich volledig gaan richten op zijn nieuwe ambt.
Bron: RD 1-2-2012  

Ruitenberg gaat verder als dominee – Topsporter getuigt bij NOS van God
De beste marathonschaatsers zijn deze week op de Weissensee voor het Open NK. Voor topschaatser René Ruitenberg wordt het zijn laatste. Na deze winter gaan zijn wedstrijdschaatsen in het vet. Ruitenberg heeft een nieuwe roeping. Hij is dominee. Bij de NOS getuigde hij van zijn geloof.
Ik ga het Evangelie brengen wat Nederland heel hard nodig heeft. De mens is gemaakt om met God te leven. We zijn in die zin het spoor bijster geworden. We hebben God de rug toegekeerd. Ik denk dat we weer bij de Bron uit moeten komen. Via Jezus, het Kruis, uitkomen bij God.
Bron: CIP 1-2-2012 

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s