Honderden hindoes Orissa bekeren zich

De christenen, die in 2008 in de Indiase deelstaat Orissa werden vervolgd, hebben niet voor niets geleden. Dat zegt zuster Neena Barwa, die destijds verkracht werd, tegen nieuwsdienst Fides.
Haar opmerkelijke uitspraak komt kort na het bericht dat honderden hindoes in het district Kandhamal zich tot het christendom bekeren. Ook bieden voormalige hindoefundamentalisten inmiddels hun excuses aan, aan de slachtoffers van de ergste christenvervolgingen uit de Indiase geschiedenis.
Er kwamen destijds meer dan honderd christenen om. Honderden kerken en duizenden huizen gingen in vlammen op en 56.000 mensen sloegen op de vlucht.
Volgens zuster Barwa heeft het lijden geleid tot een groei in geloof en naastenliefde. “Ik ben er zeker van dat de christenen in Orissa niet tevergeefs geleden hebben. Ons lijden heeft vrucht gedragen. (…) De Heer kent ons zielenleed, maar er is geen haat in onze harten. Wij geloven dat die onnoembare pijn die ons is aangedaan, niet zinloos is geweest.”

26-1-2012 | bron: Katholiek Nieuwsblad (via CIP)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s