De duivel gaat meestal geruisloos te werk

“Bidden om verlost te worden van de Boze is alsof je alarmnummer 112 belt. Wij onderschatten als christenen hoe dichtbij de duivel is. Het gevaar is dat we te weinig rekening met hem houden,” zegt ds. P. J. Trimp over het bestrijden van de duivel. “Meestal gaat hij geruisloos te werk. Daarom is het belangrijk dat we onszelf voortdurend afvragen of we op een verkeerde manier worden beïnvloed. Anders zou ons geloof kunnen afvlakken.”
De predikant van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) in Goes beschouwt satan als een sterk persoon – een gevallen engel – die overal infiltreert met zijn handlangers (demonen) om het gelovigen lastig te maken. “Als Jezus spreekt over de gelijkenis van het zaad, komt de duivel als een vogel om dat zaad weg te pikken. Dat gebeurt ook tijdens de zondagse kerkdienst. Mensen worden afgeleid en dat toont aan dat satan dichtbij is. Dat moeten we ons realiseren. Daar kunnen we tegenin gaan door ons open te stellen voor God en in gebed te gaan. We mogen vragen of de Geest ons wil vullen zodat we de invloed van de duivel kunnen weerstaan.

Verzoekingen

Trimp: “De Heere Jezus overkwam in de woestijn hetzelfde. De duivel probeerde Hem af te leiden. Maar Christus schuilde onder het Woord van God. Daarin is Hij ons voorgegaan. Er zijn veel mogelijkheden om ons te verzetten. Opvallend is dat de duivel hem voortdurend verzoekt. Zelfs Petrus wordt gebruikt door satan. ‘Ga weg achter mij satan’, zei Jezus tegen hem. Dan komt het veel dichterbij dan je zou denken. Ook in Openbaring 12 lezen we dat de draak er alles aan doet om het de volgelingen van het Lam[1] moeilijk te maken. Laten we onszelf afvragen op welke punten wij worden aangevallen. Dat kan door omgang met verkeerde mensen, een luie aard of twijfel. Er is een wereldwijd web van verleidingen.”
Gebruikt de duivel tegenover predikanten een andere tactiek dan tegenover gemeenteleden? “Het gebed om verlossing van de duivel geldt voor ons allemaal, maar satan heeft het meeste baat bij het laten struikelen van een voorganger,” antwoordt Trimp. “Een predikant is immers het gezicht van de gemeente. Hij vindt het niet fijn dat ik hele dagen in mijn studeerkamer met Gods Woord bezig ben. Daarom zal hij mijn werk proberen te verstoren. Het zou dus goed kunnen dat satan tegenover mij als predikant een andere tactiek gebruikt. Het is dan ook van belang dat we onze verantwoordelijkheid nemen. Paulus roept ons op de duivel geen voetruimte te geven.
Bron: CIP 26-1-2012

 

[1] Noot A. Klein:
Zie eventueel onze studies:
Een ANDER geluid – Wie is de VROUW uit Openbaring 12 ?
Er komt spoedig een Goddelijke Bruiloft hier op aarde (d.i. de Bruiloft van het Lam van God)
Het nieuwe Jeruzalem, de Bruid van het Lam van God, het Lichaam van Christus

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Demonische invloed/bezetenheid etc., Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s