Valse beschuldiging Asia Bibi

Qari Salam, die Asia Bibi beschuldigt van blasfemie, zegt spijt te hebben van deze aanklacht.
Dat meldt persbureau Agenzia Fides. Salam realiseert zich dat de aantijging niet gebaseerd is op feiten, maar voortgekomen is uit emotionele religieuze motieven en persoonlijke vooroordelen.
Vrouwen uit het dorp, inclusief zijn eigen vrouw, met wie Asia Bibi aan de waterput stond, waar ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd, zouden zijn partijdigheid hebben beïnvloed. Asia Bibi is op grond van deze beschuldiging gevangengenomen en veroordeeld tot de doodstraf. Alhoewel islamitische extremisten hem op andere gedachten willen brengen, liet Salam weten dat hij de aanklacht niet wil doorzetten. Vanuit verschillende islamitische extremistische groeperingen wordt druk op hem uitgeoefend om de beschuldiging aan te houden.
Volgens pater James Channan o.p., directeur van het Dominicaans Centrum voor Vrede in Lahore, zou Salam door extremisten bedreigd zijn met “een levenslange vloek” en moet hij vrezen voor zijn leven als hij de aanklacht intrekt.
“We hopen op een vreedzame en passende oplossing. Hoewel de radicale islamitische groeperingen politiek niet sterk vertegenwoordigd zijn, hebben ze veel invloed en kracht binnen de samenleving. Ze zijn in staat om grote groepen militanten te mobiliseren voor wat dan ook. Het is onveilig voor Asia Bibi als ze wordt vrijgelaten.”

26-1-2012 | bron: Katholiek Nieuwsblad (via CIP)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s