Krijgsheer bekeert zich en wordt een ‘moderne’ Paulus

De gevreesde Liberiaanse krijgsheer Joshua Milton Blahyi, die bekend heeft ongeveer 20.000 mensen te hebben gedood tijdens de 14 jaar durende burgeroorlog in Liberia, verkondigt nu het Evangelie van Jezus Christus. Hij is tot bekering gekomen, heeft z’n leven toegewijd aan God en zoekt vergeving van allen die hij heeft verwond.
Toen Blahyi jong was, werd hij ingewijd als priester bij een lokale stam. Hij nam deel aan het brengen van menselijke offers en werd later geestelijk adviseur van de Liberiaanse president Samuel K. Doe. Blahyi was in de macht van de duisternis. Hij vertelde zelfs dat hij regelmatig de satan ontmoette en met hem sprak.
Volgens een bericht in de Daily Mail veranderde het leven van Blahyi 180 graden nadat hij de Here Jezus had ontmoet, Die hem vertelde dat hij zou sterven tenzij hij zich zou bekeren van z’n zonden.
Nu heeft de ‘Economist Film Project’, samen met PBS NewsHour, een documentaire gemaakt over het leven van Blahyi. In de documentaire, met de titel ‘The Redemption of General Butt Naked’ stelt hij dat alleen het christelijk geloof de volken kan helpen, kan redden, omdat dit het enige geloof is dat zegt dat je je vijanden lief moet hebben en dat je degene die je pijn heeft gedaan, moet accepteren en vergeven. ‘Alleen God kan mensen veranderen,’ merkt hij op.
Een aantal krijgsheren zet vraagtekens bij zijn verandering, maar de meesten zijn er diep van onder de indruk. Tegenover de Waarheids- en Verzoeningscommissie heeft hij volledige schuld erkend.

Bron: Dirk van Genderen – NIEUWSBRIE​F 21 januari 2012

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Demonische invloed/bezetenheid etc., Getuigenis, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s