Pakistaanse dominee met de dood bedreigd

Sohail, een Pakistaanse dominee die Asia Bibi bijstaat, wordt door Talibanaanhangers met de dood bedreigd. Dat vertelt hij in ‘Dit is de Dag’. Asia Bibi is een moeder van 5 kinderen die ter dood is veroordeeld omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd.
Asia Bibi zit al meer dan een jaar in de dodencel. Ze wacht op een uitspraak van het Hooggerechtshof die haar beroepszaak behandelt. Sohail spreekt Asia regelmatig. Volgens hem gaat het naar omstandigheden goed met haar. Dominee Sohail is directeur van een organisatie die pastorale en materiële steun geeft aan blasfemieslachtoffers en hun familie. Hij wordt op de hielen gezeten door moslimextremisten.
‘Vier maanden geleden werd ik gebeld door iemand die ik niet kende. Hij zei: Vanavond komen we jou met je gezin en je huis in brand te steken. Je zult levend verbranden. Ik ben op de vlucht geslagen naar een veilige plek. Na twee weken kreeg ik een telefoontje van dezelfde persoon. Hij zei: ‘We weten dat je jezelf in veiligheid hebt gebracht. We zullen je te pakken krijgen.’ Hij noemde de locatie waar we op dat moment verbleven. Hij vertelde: ‘We zijn al bij je in de wijk. We weten alleen niet in welk huis we moeten zijn.’
Sohail weet ternauwernood te ontkomen. Ondanks alle bedreigingen stopt hij niet met zijn werk. Hij ziet het als een opdracht van God om door te gaan. Wel maakt hij zich zorgen om zijn gezin. ‘Ik heb het volste vertrouwen dat God me kan beschermen, maar het wordt wel erg riskant. Ik weet nog niet goed wat ik moet doen. Ik bid ervoor en wacht op Gods antwoord.’

Bron: 17-1-2012 | bron: EO, Dit is de Dag – Radio 1

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s