“We zijn het belang van heiliging vergeten”

“We zijn als christenen het belang van heiliging vergeten.” Dat stelt theologe Veronique Klooster in een interview met CIP.
Klooster: “We praten over het maatschappelijk belang van de kerk. We discussiëren over de beste manier om missionair te zijn. We vergaderen urenlang met commissies om te kijken hoe we de kerkverlating tegen kunnen gaan en hoe we de drempel van de kerk laag kunnen houden, maar ondertussen vergeten we onszelf te heiligen voor Gods aangezicht. Nadat we tot geloof komen in Jezus, begint ons christenleven pas en zal de Geest ons stapje voor stapje laten zien hoe we onszelf kunnen heiligen voor God. Dat kunnen we zelf niet, dat doet Hij voor ons. We moeten Hem echter wel toelaten om dat werk te doen. Daardoor ontstaat er een soort van lauwheid onder christenen. Wanneer we dat probleem oplossen, zouden alle problemen, die ik eerder noemde wel eens vanzelf opgelost kunnen worden.”
De theologe wijst erop dat God in het Oude Testament afgoderij vergelijkt met vreemd gaan: “We vinden het vreselijk wanneer iemand vreemd gaat, maar als je bewust tegen God zondigt, lijken we wel te denken dat hij het toch vergeeft en dat het niet zoveel uitmaakt. We krenken God echter op dezelfde manier als dat we onze partner kwetsen wanneer we vreemd gaan. Natuurlijk buigen we nu niet meer voor een gouden kalf. Maar we buigen wel voor popsterren, sportsterren, ons geld en onze bezittingen. Soms zelfs letterlijk trouwens. God wil onze foute gewoonten afleren, maar dan moeten we hem daar wel ruimte voor geven.”

Bron: CIP 12-1-2012

 

NOOT A. Klein:
Lees eventueel eens de uitgebreide, verhelderende ‘vers voor vers’ uitgelegde studie: Lukas, het Boek van de NIEUWE MENS in Christus
Of één van onze (korte) studies die over dit belangrijke onderwerp gaan:

  1. Bekeert u van uw boze werken
  2. De nodige 6 handelingen, die een in zonde verdwaalde christen moet maken tot herstel in Christus
  3. Heiligmaking
Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Heiliging, Voor u gelezen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s