Het gaat niet om de juiste methode maar het juiste leven

“We zijn vaak geneigd met onze vinger te wijzen en de fout bij de ander te zoeken. Maar het gaat erom dat ons eigen leven op orde is en God op die manier door ons heen kan werken,” vertelt Jan Willem Mout namens de Kwa Sizabantu Zending. Hij verwijst naar 2 Kronieken 7:14, ‘Wanneer Mijn volk zich zal bekeren van hun slechte wegen, dan zal Ík vanuit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen.’ “Het begint bij onszelf als christen. Ben ik dat kanaal waardoor de Heere heen kan werken?”
Mout vertelt over het boek Opwekking begint bij jezelf van evangelist Erlo Stegen. Hij viert dit jaar het 40-jarige jubileum van het zendingswerk onder Zulu’s. “Als tiener kwam Stegen tot geloof, ging naar een Bijbelschool en kreeg de roeping om onder Zoeloes het Evangelie te verkondigen. Stegen belegde overal in Zuid-Afrika evangelisatiecampagnes. Naar mate de tijd verstreek, trok hij minder mensen die niet terugkeerden naar hun oude levensstijl. Dat begreep hij niet. ‘Als ik in de Bijbel lees, lees ik iets anders’, dacht hij. Vervolgens ging Stegen twijfelen aan wat er in de Bijbel staat. Met een kleine groep gelovigen werd besloten Gods Woord vanaf het boek Handelingen te bestuderen en te toetsen of ze echt geloven zoals de Schrift ze leert.”

Geloofscrisis

“Vanaf dat moment zagen ze alleen hun eigen tekortkomingen en hebben ze zich verootmoedigd voor de Heere. Vanaf dat moment veranderde alles: mensenlevens veranderden en mensen ervoeren bevrijding. Die boodschap draagt hij tot op de dag van vandaag uit.” Mout vertelt over een predikant die eveneens in een geloofscrisis zat. “Hij ging naar een evangelist die hem opriep in zijn woonkamer een cirkel te maken en in die cirkel God te vragen of Hij in die cirkel wilde beginnen te werken, met andere woorden bij de predikant zelf. Stegen ervoer hetzelfde. Ook hij zocht de fout bij de ander maar toen God begon te werken, begon Hij bij de grootste van de zondaren: bij onszelf.”
“Het gaat niet om de juiste methode, maar om het juiste leven. ‘God schept iets uit niets. Als u wil dat God iets in u schept, moet u tot niets worden‘, zei Stegen. Een jaar lang heeft hij die Zoeloes gediend en op die manier hun hart gewonnen. Daardoor kreeg Stegen de kans het Evangelie uit te dragen,” aldus Mout.

Bron: CIP 11-1-2012

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Opwekking, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s