Een overspelige generatie

Aan het eind van afgelopen zomer, nadat de reclame van AXE douchegel wekenlang overal op billboards te zien was geweest, diende stichting Schreeuw om Leven een klacht hierover in bij de Reclame Code Commissie. De reactie van mr. D.H. Beukenhorst, voorzitter van de Reclame Code Commissie, was om de klacht niet in behandeling te nemen. In zijn motivering gaf hij toe dat er in de onderhavige reclame-uiting sprake was van een “erotische context”. Later, tijdens de mondelinge behandeling van de klacht, bevestigde de Commissie dat de reclame van AXE een “seksuele lading” had. Die zinnelijke seksuele uitstraling was juist hetgeen waar Schreeuw om Leven protest tegen had aangetekend. De Commissie ontkende niet dat er een erotische boodschap in de reclame zat, maar meende op grond van “de huidige maatschappelijke opvattingen” te moeten constateren dat er geen grenzen waren overschreden.
Die uitspraak moeten wij ons als christenen aantrekken.
Wekenlang hing die erotische poster levensgroot in onze christelijke dorpen en steden. We liepen er langs naar de kerk, we stonden er bij stil terwijl we wachtten op de bus en onze opgroeiende kinderen speelden er in de buurt. We werden er niet heet of koud van. Ternauwernood werden in het land enkele protesten gehoord. Nu is die ene reclame slechts een symptoom van een maatschappelijk leven dat vol is van allerlei seksuele onreinheid. Er dringt zich een levensstijl aan ons op, die strijdig is met de gezonde leer van het Evangelie. Toch blijven christenen stil. Moet de conclusie dan zijn dat het woord van Christus onze maatschappij geldt: “Dit is een boos en overspelig geslacht”?  
In dit land heeft toch iedereen een stem? Waarom zouden wij niet tegen de wereld mogen getuigen “dat haar werken boos zijn”? Of zijn we bang voor de haat van de wereld? Berusten wij bij de conclusie van deskundigen dat de maatschappij – dat zijn wij – de openlijke uitnodiging tot overspel in het openbaar acceptabel acht? Wij laten ons veel te veel intimideren. En waar staat u, Kamerleden, ministers, burgemeesters, wethouders, schoolhoofden, leraren, professoren, voorgangers, predikanten, directeuren van instellingen en leiders van organisaties die de naam van Christus belijden? Mogen wij aan u vragen, mogen wij van u verwachten dat u namens ons en ten behoeve van onze kinderen een duidelijk geluid laat horen? Publiekelijk? Tot eer van God? Of laat u de smaad op u rusten: “Maatschappelijk aanvaard door een boos en overspelig geslacht”?
Als christenen mogen wij het ons aantrekken dat er door ons, geen serieuze strijd wordt gevoerd tot behoud van de openbare zeden. Gelovigen hebben in Nederland toch ook gestreden voor  godsdienstvrijheid (16de eeuw), voor christelijke scholen (schoolstrijd, 19de eeuw) en tegen het nationaal-socialisme (20ste eeuw)?

6-1-2012 | bron: Alex van Vuuren, historicus  (via CIP)

 

NOOT A. Klein:
Lees eventueel eens de uitgebreide, verhelderende ‘vers voor vers’ uitgelegde studie: Lukas, het Boek van de NIEUWE MENS in Christus
Of een van onze (korte) studies die over dit belangrijke onderwerp gaan:

  1. Bekeert u van uw boze werken
  2. De nodige 6 handelingen, die een in zonde verdwaalde christen moet maken tot herstel in Christus
  3. Heiligmaking

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s