Wereld veroordeelt geweld Nigeria

Wereldwijd is met afschuw gereageerd op de terroristische aanslagen in Nigeria. Leiders van onder meer de Verenigde Naties, de Verenigde Staten en het Vaticaan hebben de bomaanslagen op kerken in Nigeria scherp veroordeeld.
Op Kerstavond en Eerste Kerstdag kwamen ten minste 35 christenen om het leven door aanslagen van extremistische moslims op kerken.
VN-chef Ban Ki-moon liet weten dat hij meeleeft met het volk van Nigeria. Het Witte Huis sprak van zinloos geweld en tragisch verlies van levens. De Amerikaanse regering heeft Nigeria aangeboden te helpen met het berechten van de daders. Het Vaticaan noemde het aanvallen van kerken “blinde haat”, die bedoeld is om “nog meer haat en verwarring te veroorzaken”.

Boko Haram

De bomaanslagen zijn opgeëist door de extremistische moslimbeweging Boko Haram, wat betekent “Westers onderwijs is verboden”. Boko Haram wil de regering omver werpen en de sharia invoeren.
De Nigeriaanse president Jonathan Goodluck, zelf een christen, riep de Nigerianen op om zich te verenigen om de geweldsdaden te veroordelen. Hij zei dat zijn regering vastbesloten is de daders op te sporen en voor het gerecht te brengen.
Een bom ging af vlak voor een kerk in Madala, vlakbij de hoofdstad Abuja. Daar kwamen 27 kerkgangers om. Ook vorig jaar pleegde Boko Haram rond Kerstmis aanslagen op kerken in Nigeria.

Bron: NOS.nl, 26-12-2011

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s