Noodweer op Filipijnen eist nu al 1.453 doden

Het dodental van de cycloon Washi, die op 16 december over de Filipijnen trok, is gestegen naar 1.453, melden de autoriteiten vandaag. Voor de kerst ging men nog uit van 1.080 doden. De kustwacht heeft de afgelopen 24 uur veel lichamen uit zee gehaald.
De tropische storm zorgde voor extreem veel neerslag op het zuidelijke eiland Mindanao, met overstromingen en modderlawines tot gevolg. Er zijn nog honderden vermisten en zo’n 60.000 mensen zijn dakloos geworden door het natuurgeweld.
De zoektocht naar lichamen is uitgebreid. Onder de modder zouden zich nog veel lichamen bevinden. Het uiteindelijke dodental kan volgens de autoriteiten rond de 2.000 uitkomen. De zoektocht op land wordt bemoeilijkt doordat reddingswerkers en bergers aan het einde van hun krachten zijn. Ze zijn vrijwel non-stop aan het werk sinds de storm overtrok.
Volgens de Verenigde Naties hebben bijna een half miljoen mensen behoefte aan hulp. Er is behoefte aan onder meer drinkwater en toiletten, om epidemieën te voorkomen. Daarvoor is bijna 22 miljoen euro nodig. (afp/adv)

Bron: DeMorgen, 27-12-2011

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen v.d. Eindtijd (?), Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s