Nieuwe studie wetenschappers: Lijkwade van Christus kan geen vervalsing zijn

Een nieuw wetenschappelijk onderzoek van de ‘lijkwade van Turijn’ – het veronderstelde kleed waarin het lichaam van Jezus Christus na zijn sterven op Golgotha gewikkeld was – heeft uitgewezen dat dit onmogelijk een vervalsing kan zijn, zoals sceptici steevast hebben beweerd. Italiaanse wetenschappers trekken daarmee dezelfde conclusie als eerder Hongaarse en Amerikaanse deskundigen, die eveneens constateerden dat het beeltenis van Jezus Christus in het kleed met geen enkele bekende technologie uit het verleden gecreëerd kan zijn. Sommige wetenschappers denken dan ook dat het kleed Jezus’ opstanding uit de dood bewijst.
Lange tijd hebben velen gedacht dat het kleed een vervalsing is. Uit in 1988 verricht koolstofdateringsonderzoek in laboratoria in Oxford, Zürich en Arizona bleek dat het kleed ergens tussen 1260 en 1390 moet zijn gemaakt. Deze conclusie werd later echter weer in twijfel getrokken omdat het kleed ‘besmet’ bleek met weefsel uit de Middeleeuwen, dat was gebruikt om het oorspronkelijke kleed – dat tijdens een brand beschadigd was – te herstellen. 

Beeltenis alleen met lasers na te maken
In 2009 zouden andere Italiaanse wetenschappers de lijkwade hebben kunnen namaken met in de Middeleeuwen bekende technieken. Het huidige team wetenschappers bestrijdt dit echter, en zegt dat de aan beide kanten van het doek voorkomende beeltenis van een gegeselde en gekruisigde man zoveel uitzonderlijke natuurkundige en chemische kenmerken bevat, dat deze zelfs niet in een laboratorium zijn (na) te maken. 
Sterker nog, volgens het team is de exacte vorm, textuur en diepte van de afdruk van het lichaam alleen maar met behulp van ultraviolette lasers na te maken – technologie die overduidelijk niet beschikbaar was in de Middeleeuwen. De Italiaanse wetenschappers gebruikten zelf extreem korte flitsen van ultraviolet licht om vergelijkbare vlekken die op het kleed zijn te vinden te reproduceren.
Verder lezen>>>

Bron: XanderNieuws, 25-12-2011

 

NOOT A. Klein:
Op de één of andere manier intrigeert deze lijkwade mij al tientallen jaren, nadat ik er toen ook al eens een m.i. gedegen en uitvoerig artikel over gelezen had.
Hoewel ik niet van katholieke huize ben en verder ook geen “bewijs” nodig heb voor mijn geloof in de Here Jezus Christus, had ik toen al sterk het – onverklaarbare – gevoel, dat die lijkwade wel eens echt zou kunnen zijn.
Voor alle duidelijkheid: Ik ben verder nooit op zoek naar artikelen over deze lijkwade, maar met tussenpozen (van soms vele jaren ) lees ik hier steeds weer “bij toeval” iets over.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s