Kerst (ofwel: de 1ste komst van Jezus naar de aarde) is een voorteken van de wederkomst

“Kerst is een voorteken van de wederkomst.” Dat zegt Ds. Versluijs in een interview met CIP.
Versluijs: “Tijdens kerst herdenken we dat Jezus naar de aarde kwam. Onze Redder is geboren. Wie we ook zijn, wat we ook gedaan hebben en hoe we er ook uit zien: Hij werd geboren om hetzelfde leven als ons te leiden. Jezus kwam niet alleen om te sterven, maar ook om Zijn boodschap door te geven aan de mensen en om ons in alles gelijk te worden, uitgezonderd de zonden. Jezus kwam terecht in een wereld die verloren was door schuld. Schuld, die ontstaan was bij de zondeval en de mensheid generatie op generatie in zijn greep gehouden heeft. Door de komst van Gods Zoon en Zijn ultieme offer aan het kruis kan de schuld vereffend worden. Jezus kwam tijdens een donkere tijd voor het volk. Velen twijfelden aan de beloften van Zijn komst. Er waren geen profeten meer en er was geen goede toekomstverwachting.”
Die kenmerken leggen volgens de predikant de link naar de wederkomst: “Vanaf het moment dat Jezus’ werk op aarde volbracht was, leeft de wereld toe naar de tijd dat Hij opnieuw zal terugkomen. Dit keer zal Hij niet als onschuldig kindje, maar als de Vorst van hemel en aarde komen. Ook nu leven we in een donkere tijd. We hebben als mensheid een enorme schuld omdat we God verlaten hebben. Veel mensen twijfelen aan God en aan Jezus, er zijn nauwelijks profeten meer en toekomstverwachting voor christenen hier op aarde is ook niet echt positief als we openbaring lezen.”
Toch is er volgens Versluijs een groot verschil: “Ik zei net dat Jezus ook kwam om hetzelfde leven als ons te leiden. Als Hij straks terugkomt, zal het andersom zijn. Dan komt Hij ons halen, zodat wij hetzelfde leven als Hem kunnen leiden! We mogen dan voor altijd bij de Heere zijn. Soms kan ik daar zo hevig naar verlangen dat ik aan niets anders meer kan denken. Kom Heere Jezus, Maranatha!

Bron: CIP 22-12-2011

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Wederkomst van Christus en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s