Rachel Netanel kan niet meer zwijgen

Rachel Netanel groeide op in Jeruzalem als dochter van een Joods-orthodoxe familie van Marokkaanse afkomst. Haar grootvader was een bekende Sefardische rabbijn. Rachels leven zou veranderen. Ze ontmoette joodse mensen die geloven in Jezus. Ze nodigden haar uit om te komen eten.
Rachel vertelt over die ontmoeting: “Er was zo’n open sfeer en alles was positief aan deze mensen. Maar toen vroeg de vrouw: ‘Wat weet je over Jeshua?’ Ik zei: ‘Welke Jeshua, Jeshua Ben Nun?’, zoals Jozua wel wordt genoemd. ‘Nee, niet Jozua ben Nun, maar Jeshua.’ ‘Wat…, die? Nee, over Hem wil ik niets horen, ik ben Joods,’ reageerde ik geschrokken. ‘Ja, wij ook, maar wij hebben ontdekt dat deze Jeshua echt de Messias is en dat de hele Joodse Bijbel over Hem spreekt.’ Ik zei: ‘Vertel me over de Bijbel, want ik ben dol op verhalen uit de Bijbel, als je maar niet over Jeshua praat.’ ‘Ok, dat zullen we niet doen, we nodigen je uit om bij ons de sabbat te komen vieren.’ Die sabbat ging ik naar mijn nieuwe vrienden. Ze lazen uit de Joodse Bijbel, maar het leek wel of alles wat ze lazen over Jeshua ging. ‘Jullie lezen uit het Nieuwe Testament’, zei ik wantrouwend. Maar ze lieten het me zien en inderdaad het kwam allemaal uit de Tora en de Tenach.”
Op een avond zei een gelovige Jood tegen Rachel: ‘Zou jij Jeshua misschien in jouw hart willen uitnodigen?’ “Ik wilde niet onbeleefd zijn tegen deze schatten van mensen, dus zei ik: ‘Ok, dat wil ik wel doen.’ De man zei: ‘Zeg mij maar na.’ En dat deed ik: ‘Elohim, dank U dat U Jeshua hebt gestuurd naar deze aarde om voor mijn zonden te sterven. Ik wil mijn hart voor Hem openstellen en vraag U, Jeshua, om bij mij binnen te komen.’ Wat er toen gebeurde, zal ik nooit vergeten. Het was alsof ik een totale bevrijding onderging; alles werd licht en helder om me heen. Er kwam iets van buitenaf bij mij binnen. Het was ongelooflijk. Het leek wel of ik transparant werd en dat God dwars door me heen kon kijken. Mijn diepe eenzaamheid was plotseling verdwenen.”
Toen ik thuiskwam en de Bijbel ging lezen, merkte ik dat de Bijbel springlevend werd en sprak tot mijn hart. Ik zag dingen die ik nog nooit eerder begrepen had. Ik liet mijn werk dagenlang liggen en kon niet ophouden met lezen. In Jesaja 61 las ik dat ik niet meer mocht zwijgen. Dat hoefde ook niet, want iedereen in mijn omgeving zag dat ik was veranderd. Ik ging de straat op, kwam een vriendin tegen en het eerste wat ze zei, was: ‘He Rachel, wat zie je er anders uit. Ben je verliefd? Wie is de man op wie je verliefd bent?’ Ik zei: ‘Ja ik ben verliefd en als jij die man zou kennen, zou je ook verliefd raken.'”

28-11-2011 | bron: ‘Gemeentenieuws’, Comité Gemeentehulp Israël  – (via CIP)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Goed Nieuws-berichten, Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s