Indiase voorganger onder vuur wegens bekeringen

In de Indiase deelstaat Kashmir, waar voornamelijk moslims wonen, staan christenen onder druk. Volgens GCIC, een organisatie die christenvervolging in India onderzoekt en documenteert, zijn de spanningen tussen moslims en christenen toegenomen sinds de koranverbranding door een Amerikaanse voorganger, begin dit jaar.
Voorganger Khanna uit Kashmir is door een locale moslimleider opgeroepen om te verschijnen voor de sharia-rechtbank (een zelfbenoemde islamitische rechtbank). Hij wordt ervan beschuldigd dat hij moslimkinderen heeft bekeerd door ze om te kopen.
Khanna heeft dit voor de sharia-rechtbank ontkend. Hij verklaarde dat hij betrokken is geweest bij de bekering van 15 moslimjongens, uit vrije wil. De ‘rechtbank’ dreigde dat de overheid van de deelstaat actie moet ondernemen om Khanna te straffen, omdat anders “ernstige consequenties zullen volgen.” Afgelopen zaterdag werd Khanna opgepakt. Bronnen verwachten dat de overheid van Kashmir uit angst voor een nieuwe golf van onrust, Khanna zal straffen. 

  • Bid voor voorganger Khanna. Bid dat zijn zaak rechtvaardig wordt behandeld. Bid voor de christenen in Kashmir en in de andere Indiase deelstaten.

Bron: SDOK – Ingeschake​ld voor vervolgde christenen (21 november 2011)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s