Boko Haram laat spoor van verwoesting achter in Nigeria

De extremistische moslimgroepering Boko Haram heeft begin november tijdens een 4 uur durende aanval 150 mensen om het leven gebracht. De aanvallers hadden het aanvankelijk op politiegebouwen gemunt, maar trokken daarna door naar een christelijke wijk. Daar vielen de meeste slachtoffers. Naast de vele doden werden ook 10 kerkgebouwen plat gebombardeerd.
Meer dan 200 leden van Boko Haram bestormden de stad Damaturu in de noordelijke deelstaat Yobe en sloten alle toegangswegen van en naar de stad af. In de stad zelf werden op verschillende politiebureaus agenten gedood en een basis van het leger gebombardeerd.
Nadat de meeste agenten en militairen uitgeschakeld waren, werd de enige christelijke wijk in Damaturu bestormd. Volgens de kerkleiders uit Damaturu waren 130 van de 150 doden christenen. Elke christen die oog in oog kwam te staan met een strijder van Boko Haram en niet meteen de islamitische geloofsbelijdenis kon opzeggen, werd ter plekke gedood.
Uit angst zijn veel christenen gevlucht naar veiligere gebieden. Het is voor kerkleiders in Damaturu dan ook nog onzeker hoeveel christenen er nu daadwerkelijk zijn gedood. “Het feit dat honderden christenen de stad verlaten hebben, maakt het voor ons erg moeilijk om het exacte aantal vermoorde gemeenteleden te tellen. De mortuaria zijn overvol en lichamen liggen buiten omdat er binnen geen plek meer is”, vertelde kerkleider Idris Garba.

16-11-2011 | bron: Open Doors  

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s