Onderdrukte Nigeriaanse christenen bidden om kracht

Alleen al vorig jaar werden meer dan 2.000 christenen in Nigeria gedood door moslim-extremisten. “Ze vragen niet te bidden of de vervolging kan stoppen, maar of ze te midden van die vervolging sterk zullen zijn,” zegt Carl Moeller, voorzitter van Open Doors USA. “Ondanks de vele onderdrukkingen zijn ze in staat om van God te getuigen.”
Onlangs kwamen tijdens een reeks aanvallen van de militante islamitische groepering Boko Haram meer dan 100 Nigerianen om het leven. In de stad Damaturu werden diverse kerken verwoest en beschadigd. “Boko Haram is één van de extremistische vertakkingen die heeft gepleit voor de uitvoering van de volledige shariawetgeving in Nigeria,” vertelt Moeller. “De agressiviteit van Boko Haram leidt tot een toenemende druk op christelijke dorpen. Vorig jaar zijn meer dan honderd kerken platgebrand.”

Trend

Nina Shea, lid van de Amerikaanse Commissie voor Godsdienstvrijheid, constateert dat dit probleem steeds vaker voorkomt. “Ook in Libië, Tunesië en Egypte klinkt de roep om strengere islamitische wetgeving.” Volgens haar is deze trend een waarschuwing voor de westerse wereld. Daarom schreef Shea het boek Silenced: How Apostasy and Blasphemy Codes are Choking Freedom Worldwide. De christelijke Nigeriaanse president Goodluck Jonathan heeft toegezegd het terrorisme te bestrijden en Boko Haram onder controle te krijgen.
Overigens was afgelopen zondag de Internationale Gebedsdag voor de Vervolgde Kerk. Moeller: “Door gebed tonen we aan dat we zorg dragen aan onze lijdende broeders en zusters over de hele wereld.” Van de Nigeriaanse bevolking is ongeveer 53 procent christen en 41 procent moslim.

Bron: CIP 15-11-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s