‘Arresteer mij ook maar!’

Twee  bouwvakkers lopen zo onopvallend mogelijk naar de achterkant van het nieuwe gebouw waar ze aan het werk zijn. Het is ramadan, de vastenmaand voor de moslims. Hamid en Sahir doen er niet aan mee omdat ze christen zijn. Elke middag zoeken ze een rustig plekje, waar ze ongezien kunnen eten. Het is veiliger voor henzelf, maar ze hebben er ook geen behoefte aan om hun collega’s voor het hoofd te stoten. In het Noord-Afrikaanse land waar ze wonen is het gevaarlijk om christen te zijn. 
Deze keer zijn ze ondanks hun voorzichtigheid toch opgemerkt. Als ze nog maar net begonnen zijn met eten, horen ze lawaai op de gang en even later stormt er een groep boze mannen binnen, de veiligheidsbeambte voorop.
Hamid en Sahir worden naar het politiebureau gebracht en opgesloten in afwachting van hun rechtszaak. Samen met enkele andere mannen zitten ze in een te kleine ruimte. Wat staat hen te wachten? Hoe zwaar zal de rechter deze zaak opnemen? Het is een vraag die steeds rondspookt in Sahirs hoofd. En toch ervaart hij in de onzekerheid een diepe vrede. Hij realiseert zich dat die van God komt en hij is er dankbaar voor. Sinds hij twee jaar geleden zijn leven aan Christus heeft gegeven, weet hij dat hij daar waarschijnlijk eens een hoge prijs voor moet betalen.
Enkele weken later komt hun rechtszaak voor. Beide mannen worden ’s morgens al vroeg opgehaald uit hun cel. Als de politieauto de laatste bocht neemt, weten ze niet wat ze zien. Honderden mensen hebben zich voor de ingang van het gerechtsgebouw verzameld om hun steun te betuigen. Ze zingen christelijke liederen. Ook in de rechtszaal is het druk. Wanneer de aanklager zijn beschuldigingen met veel emoties heeft ingebracht, staat er een man uit het publiek op.  ‘Arresteer mij ook maar, ik heb ook gegeten tijdens ramadan.’ Ik ook, en ik, en ik ook, klinkt het van steeds meer kanten. Pas na enig aandringen van de rechter wordt het weer rustig. Groot is de blijdschap als de rechter besluit de twee mannen te laten gaan.

  • Dit is een verkorte versie van een verhaal uit het gratis boekje ‘Ik ben met je’
    Een boek waarin 13 waargebeurde verhalen zijn opgenomen over de kracht van het evangelie. Klik hier om het boek te bestellen.

Bron: CIP 10-11-2011

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s