Opgepakte voorganger wordt “religieus geïndoctrineerd”

De Iraanse regering zet de opgepakte voorganger Youcef Nadarkhani onder steeds grotere druk. Autoriteiten zouden hem hebben gedwongen om te kiezen tussen de islam en executie, meldt Fox News. Iran zou de voorganger onlangs een islamitisch boek hebben gegeven om daar zijn mening over te horen.
Volgens David Parsons, woordvoerder van de International Christian Embassy Jerusalem, zijn deze nieuwe ontwikkelingen “zeer verontrustend”. “Er moeten drie pogingen ondernomen worden om Nadarkhani tot de islam te bekeren voordat ze hem kunnen doden,” vertelt Parsons, die verwijst naar één van de basisregels in de islamitische shariawetgeving. “Het is schandalig. Deze zaak zou een eye-opener voor de wereldleiders moeten zijn. Ze moeten weten dat de islam het jodendom en christendom beschouwt als ondergeschikte religies.”

Indoctrinatie

Fox News meldt dat de voorganger een boek met 300 pagina’s zou hebben ontvangen waarin wordt beweerd dat het christendom een verzinsel is en is opgericht als antwoord op de superioriteit van de islam. Dr. Wahied Wahdat-Hagh, gespecialiseerd in Iraanse minderheden, bestempelt het aan Nadarkhani gegeven boek als “religieuze indoctrinatie”. “Het feit dat Nadarkhani dit boek heeft ontvangen, maakt duidelijk dat vrijheid van geweten in Iran niet mogelijk is. In plaats daarvan doet men aan propaganda,” aldus Wahdat-Hagh.
De 32-jarige Nadarkhani kreeg in 2010 de doodstraf opgelegd omdat hij de islam verruilde voor het christendom. Vorige maand werd de opgelegde straf vernietigd door het Iraanse Hooggerechtshof, waardoor het proces tegen de voorganger overnieuw moest beginnen.

Bron: CIP 9-11-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s