Waar gaan we naar toe voor ons (geestelijk) voedsel?

“Micha vergelijkt het effect van een hongersnood in Israël met een hongersnood naar het Woord van God,” schreef de voormalige voorganger David Wilkerson, verwijzend naar een vroegere profetie van Amos: ‘Zie, er komen dagen, dat Ik honger in het land zal zenden; geen honger naar brood, geen dorst naar water, maar om de woorden van de HEERE te horen. Dan dolen zij van zee tot zee, van noord tot oost trekken zij rond, om het woord van de HEERE te zoeken, maar zij zullen het niet vinden’ (Amos 8:11-12).
“Het was oogsttijd in Israël en de wijngaarden moesten bloeien, maar er hing niets aan de wijnstokken. Micha zag hoe mensen naar de wijngaarden kwamen om fruit te pakken, maar het niet konden vinden. Micha zag eveneens hoe mensen op zoek gingen naar plaatsen om het ware woord van God te horen. Gelovigen gingen van kerk naar kerk en van de ene plaats naar de andere. Hun ziel was hongerig en dorstig. ‘Wee mij, er is geen tros om te eten’ (Micha 7:1).”
“Er was een grote hongersnood in het land. Ondanks dat gingen massa’s mensen op zoek naar geestelijk voedsel. Dit is wat er gebeurde in het oude Israël. Er zijn maar weinig christenen die vandaag de dag echt hongerig zijn om het zuivere woord van de Heer te horen. In plaats daarvan voedt de meerderheid zichzelf met vruchten uit Sodom en Gomorra.”

CIP 28-10-2011 | bron: David Wilkerson (1931- 2011)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s