De Boliviaanse vulkaan Uturuncu zwelt gevaarlijk

Deze vulkaan zwelt gevaarlijk op en is ‘aan de beurt’ voor een uitbarsting. Hoe krachtig wordt die?
Tien tegen één dat je nog nooit van de vulkaan Uturuncu hebt gehoord. Maar dat gaat misschien snel veranderen. Deze vulkaan in Bolivia is de laatste tijd behoorlijk aan het opzwellen. Dat verbaast geologen, die dachten dat het een dode vulkaan was. De afgelopen 20 jaar is de Uturuncu en het gebied er omheen ieder jaar 1 à 2 centimeter opgezwollen, maar nu gaat het ineens veel sneller. De magmakamer van de vulkaan groeit 1 kubieke meter per seconde.
De Uturuncu staat in een gebied met een aantal supervulkanen die 1 miljoen jaar (?) geleden met gigantische kracht zijn uitgebarsten. Het gebied is sinds die tijd niet meer zo actief. Bovendien is de Uturuncu een huis-tuin-en-keuken stratovulkaan, die niet zo krachtig uitbarsten. Althans, dat was tot nu toe de theorie.
De Boliviaanse vulkaan barst gemiddeld eens in de 300.000 jaar. De laatste uitbarsting is 300.000 geleden (?), dus is Uturuncu weer ‘aan de beurt’.
De grote vraag is alleen of het tot een gewone uitbarsting komt, of dat het toch een supervulkaan zal blijken te zijn. Die hebben een dermate grote kracht, dat ze het klimaat op aarde jaren achter elkaar kunnen koelen. En dan zwijgen we nog maar over de vernietiging van dorpen en steden. Gelukkig ligt de Uturuncu in een dun bevolkt gebied.
© faqt

Bron: 26-10-2011, MSN

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s