Campagne zorgt voor herleving christendom in Finland

Een reclamecampagne voor het christelijk geloof in Finland heeft een nationale discussie over God opgeleverd. Trams en bussen rijden met door kerken gesponsorde advertenties door het centrum van van de Finse hoofdstad Helsinki. Ook in seculiere media wordt geschreven over de advertenties, zegt campagnevoorzitter Hannu Haukka.
De campagne is bedoeld om de Finse bevolking aan te moedigen meer over Christus te praten. “Mensen vragen zich af waarom kerken opeens zichtbaar zijn en welke boodschap de kerken deze maatschappij willen meegeven,” legt Haukka uit. Haukka laat weten dat er voor de campagne duizenden christelijke boekjes en brochures zijn gedrukt. Ook zijn er video’s opgenomen waarin mensen vertellen hoe hun leven is veranderd door het hebben van een relatie met Christus. Volgens Haukka zijn deze getuigenissen al 55.000 keer gedownload.
Verandering
Haukka hoopt aan de hand van de mediacampagne op een herleving. Finland is een protestants land waar het christelijk geloof al lange tijd aan populariteit verliest. Minder dan één op de tien mensen bezoekt een kerk. Maar veel kerken zien verandering. “Op dit moment hebben we tientallen meldingen van mensen ontvangen die de Heere Jezus hebben leren kennen als hun Redder. We hebben gehoord dat een kerk alweer een tweede doopdienst in korte tijd op de agenda heeft staan,” vertelt Haukka.
Volgens de campagnevoorzitter hebben dit soort mediacampagnes in de afgelopen jaren 100 miljoen mensen bereikt in 57 steden, resulterend in zo’n 500.000 telefoontjes. Hij gelooft dat de deze reclame voor het christelijk geloof een goed middel is om mensen te bereiken met het Evangelie.

Bron: CIP 24-10-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s