Proces Iraanse voorganger moet overnieuw

Het Hoge Gerechtshof van Iran heeft de doodstraf van de christelijke voorganger Yusef Nadarkhani vernietigd. Zij heeft de zaak tegen de 32 jaar oude man terugverwezen naar de plaatselijke rechtbank, die het opnieuw in behandeling moet nemen.
Dat melden internationale bronnen op basis van berichtgeving van de Iraanse media. De gegevens, waarop de plaatselijke rechtbank haar vonnis baseerde, kloppen volgens het Hoge Gerechtshof niet.
Nadarkhani kwam de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws. In oktober 2009 werd hij gearresteerd, omdat hij zijn islamitische geloof had opgegeven om christen te worden. In 2010 werd hij daarom veroordeeld tot de doodstraf. Die doodstraf werd niet uitgevoerd, omdat aangetoond kon worden dat Nadarkhani nooit een praktiserend moslim was geweest. Daarop veranderde de aanklacht tegen hem: Hij zou het islamitische geloof van zijn voorouders hebben opgegeven en zou dus alsnog bestraft kunnen worden voor afvalligheid.
Begin oktober zou de doodstraf van Nadarkhani worden voltrokken. Het is niet duidelijk of Iran is gezwicht voor de internationale druk (onder andere van ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind), maar de toekomst voor Nadarkhani lijkt er nu iets beter uit te zien. 

13-10-2011 | bron: IKON-kerknieuws.nl  (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s