Israëli’s hekelen hypocrisie na brand in moskee

Sinds afgelopen week een moskee in Noord-Israël zou zijn aangestoken door Joodse vandalen, hebben de Israëlische leiders zich diep in het stof gebogen en zware straffen beloofd, terwijl de Arabieren en de internationale gemeenschap heel veel misbaar maken.
Maar hoewel zij fel tegen incidenten zoals bij de moskee zijn, zeggen veel Israëli’s dat dit incident weer een voorbeeld is van de dubbele standaard die zij moeten verdragen, meestal van hun eigen ambtenaren.
Op de zijkant van de beschadigde moskee in de Galilese stad Tuba Zangria was grafitti met de tekst ‘Prijskaartje’ gespoten. Dat gaf aan dat de aanval het werk was van een kleine groep extreem-rechtse Joden, die zich met geweld verzetten tegen het overheidsbeleid dat de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria – de ‘nederzettingen’ – in gevaar brengt.
Ook al toonde minstens één inwoner zich er niet van overtuigd, dat de brand was gesticht door Joden, toch bezochten Israëlische leiders van president Shimon Peres met de opperrabbijn (de Galilese stad) Tuba Zangria vol van berouw. Premier Benjamin Netanyahu zei dat hij “kookte van woede” over de “schokkende” aanval.
Commissaris van politie Yochanan Danino drukte zich nog sterker uit:
“Prijskaartje incidenten zijn ernstig en moeten worden uitgeroeid. Het aanvallen van religieuze symbolen en heilige plaatsen is een uiterst explosief fenomeen, dat gevolgen heeft voor het grote publiek van het land.”
Voor alle duidelijkheid: Tuba Zangria en zijn inwoners zijn altijd trouw geweest aan de staat Israël en een niet-uitgelokte Joodse aanval op hen moeten krachtig worden veroordeeld.
Maar op hetzelfde moment gebeuren er in het hele land regelmatig Arabische aanvallen op synagogen en Joodse burgers, waarop de overheid weinig of niet reageert en waarover de media nauwelijks iets melden.
Bijvoorbeeld, het graf van Jozef in de stad Nablus in Samaria, een van de heiligste plaatsen van het Jodendom, wordt wekelijkse ontheiligd door Palestijnse inwoners. Zoals elke week vonden Joodse gelovigen donderdag deze heilige plaats weer beklad met hakenkruisen en antisemitische leuzen.
De Rabbinale Raad voor de Benjamin regio wees op het verschil tussen beide gebeurtenissen: Het incident met de moskee in Tubia Zangria werd door bijna alle Israëli’s veroordeeld, terwijl de meeste Arabieren de ontwijding van Jozefs graf steunen.
De rabbijnen drongen erop aan dat de Israëlische autoriteiten en de media even fel, misschien zelfs feller, moeten reageren op de voortdurende schending van de Joodse religieuze vrijheid.
De religieuze Israëlische parlementsleden Michael Ben-Ari en Rabbi Yisrael Eichler noemden voor Israel National News de dubbele standaard een symptoom van angst van de Israëlische leiders voor Islamitische bedreigingen en internationale kritiek.
“Als Joden gewond raken, zwijgt iedereen. Wanneer Arabieren gewond raken, schreeuwt iedereen,” merkte Ben-Ari op.
Rabbi Eichler legde uit dat “slechts drie weken geleden een synagoge in de wijk Ramot in Jeruzalem in brand werd gestoken. Zelfs de religieuze media meldden het nauwelijks. Ik reageerde hier in de Knesset op deze ernstige kwestie en ik vroeg waar iedereen is die tegen ‘prijskaartje operaties’ protesteert wanneer die tegen een moskee zijn gericht. Plotseling bewaken ze de vrijheid van godsdienst.”

Bron: CIP 10-10-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s