Wetenschappers: Hoge radioactieve besmetting Fukushima verspreidt zich over de wereld

Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van San Diego (Californië) hebben de al vier maanden oude analyse van nucleair expert Arnie Gundersen bevestigd dat in de reactorkernen van de beschadigde Fukushima kerncentrale ook na de ramp regelmatig kettingreacties hebben plaatsgevonden. Erger nog is de verklaring van de Amerikaanse nucleaire commissie NRC dat de vrijgekomen radioactieve deeltjes uit de reactors zélf afkomstig zijn. Daarnaast laten de Japanners bewust de verbranding van hoog radioactief cesium in de atmosfeer toe, waardoor er nieuwe besmetting van Japan, Noord Amerika en de rest van de wereld plaatsvindt.
Russia Today meldde enige dagen geleden dat er stoom uit scheuren in de grond bij Fukushima opstijgt en dat dit erop wijst dat de nucleaire brandstof door de beschermingsvaten van de reactors in het grondwater is gelekt. Gundersen durft deze conclusie echter nog niet te trekken omdat er nog te weinig gegevens over beschikbaar zijn.
Wel is er volgens hem bewijs voor zaken die nog veel belangrijker zijn. De genoemde Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat er twee weken na de ramp met de Fukushima centrale sulfur-35 in de atmosfeer boven Californië werd gemeten. Sulfur ontstaat als zout water wordt getroffen door neutronen, afkomstig van een nucleaire kettingreactie. De wetenschappers constateerden dat er per vierkante meter 400 miljard neutronen nodig moeten zijn geweest om de hoeveelheid sulfur in de atmosfeer boven Californië te creëren. ‘Dat is een enorme hoeveelheid,’ aldus Gundersen. ‘En niemand zegt waar deze vandaan is gekomen.’
Het rapport van de wetenschappers bevestigt wat Gundersen al op 3 april beweerde, namelijk dat de reactors van de centrale na de tsunami niet compleet stillagen maar regelmatig nieuwe kettingreacties vertoonden.

Fukushima ramp nog veel erger dan gedacht
De Amerikaanse Nucleaire Regelgeving Commissie (NRC) verkondigde twee weken geleden dat er weinig aan de hand was met de gebruikte brandstofreservoirs van de centrale. Mr. Shadis, lid van de New England Coalition, vroeg de officials daarop hoe het dan zat met de centimeter grote (plutonium) brandstofdeeltjes die op ruim een mijl van de centrale werden gevonden. ‘Het antwoord van de NRC was op z’n zachtst gezegd verontrustend,’ vervolgt Gundersen. ‘Ze antwoordden namelijk dat de meeste aangetroffen radioactieve deeltjes afkomstig lijken te zijn van de reactors zelf, en niet van de gebruikte brandstofreservoirs.’
Volgens Gundersen maakt dit de situatie er juist veel erger op. Op 26 april was er een grote ontploffing in éénheid 3 die er op wees dat er nog steeds een kernreactie in het gebruikte brandstofreservoir plaatsvond. Door de explosie werden plutoniumdeeltjes meer dan een mijl van de centrale weggeslingerd. De NRC heeft nu verklaard dat zowel de reactors zelf als de beschermingsvaten gesprongen zijn, waardoor deze deeltjes konden vrijkomen. Gundersen kan dit eigenlijk zelf amper geloven, omdat de toestand rond Fukushima hierdoor nog véél ernstiger is dan hij al dacht.

Verder lezen? KLIK HIER 

Bron: XanderNieuws, 27-8-2011

 

NOOT A. Klein:
Dat deze huidige wereld ten einde loopt, blijkt uit allerlei zaken. We hoeven het nieuws maar te volgen: Ramp op ramp, natuurramp op natuurramp, hevige onlusten (met kans op oorlogssituaties) in velerlei landen, en ga zo maar door.
De wederkomst des Heren kan volgens mij niet lang meer duren…
Laten we ons gereedmaken (d.i. onder andere: ons hart en leven volkomen REINIGEN en HEILIGEN) om Hem straks te kunnen ontmoeten, en we GEREED ZIJN als Hij Zijn Bruidsgemeente (de zgn. wijze maagden uit de Gemeente) komt halen!!

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s