Vaticaan waarschuwt voor christenhaat in Europa

Het Vaticaan heeft maandag de alarmklok geluid over dreigende christenhaat in Europa. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa in Rome (OVSE) vond de ontwikkelingen zorgelijk genoeg om er een speciale zitting aan te wijden.
De Vaticaanse ‘Minister van Buitenlandse Zaken’ aartsbisschop Dominique Mamberti wees erop dat “christenen als religieuze groep het meest te lijden hebben onder geloofsvervolging”. De meeste haatmisdrijven tegen christenen doen zich voor buiten het OVSE-gebied. Mamberti: “De jaarlijkse rapportage over haatmisdrijven van het OVSE-mensenrechtenbureau ODHIR levert onweerlegbaar bewijs van een groeiende intolerantie jegens christenen binnen het OVSE-gebied.”
“Het negeren van deze goed gedocumenteerde feiten geeft een verkeerd signaal af, ook naar de landen die geen lid zijn van onze organisatie.” Het Vaticaan is blij dat de OVSE het probleem bespreekbaar wil maken en hoopt ook op concrete maatregelen. “Godsdienstvrijheid is de eerste van de mensenrechten, niet alleen omdat het historisch gezien als eerste werd erkend, maar ook omdat zij het wezen van de mens raakt. Godsdienstvrijheid kan daarom niet worden beperkt tot slechts vrijheid van eredienst. Met inachtneming van de rechten van allen, omvat de godsdienstvrijheid onder meer het recht te prediken, te onderwijzen, van godsdienst te veranderen, deel te nemen aan het politieke debat en volledige deelname aan publieke activiteiten”, aldus Mamberti.
Het Westen is “hard op weg” het toneel te worden van haatmisdrijven tegen christenen en beperking van de godsdienstvrijheid. Mamberti: “In de eerste plaats in landen die grote betekenis toekennen aan pluralisme en tolerantie, bestaat de neiging om godsdienst te beschouwen als onbeduidend, vreemd of zelfs destabiliserend voor de moderne samenleving, en te proberen op allerlei manieren te voorkomen dat zij enige invloed heeft op de samenleving.”

Bron: CIP 14-9-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s