Besef van Wederkomst spoort christenen enorm aan

Als de Bijbel spreekt over de wederkomst van onze Heere Jezus Christus dan heeft dat altijd betekenis voor het christenleven vandaag. De toekomst is niet los van het heden verkrijgbaar!” Dat zegt Jacques Brunt, jongerenwerker bij het Zoeklicht. Volgens hem hoeven christenen zich niet blind te staren op allerlei toekomstmodellen en eindtijdschema’s. Veel belangrijker is het om “door de kracht van de Geest te leven en de geur te verspreiden van Christus”. Het feit dat Jezus terugkomt heeft niet alleen impact op de toekomst van de christenen. “Wanneer christenen in hoofd en hart beseffen dat Jezus terugkomt laat het juist het geweldige perspectief zien voor de gelovige in de toekomst. Bovendien worden we ons meer bewust van onze verantwoordelijkheid hier op aarde.”
Wanneer christenen zich gezamenlijk richten op de wederkomst van Jezus ontstaat een gevoel van eenheid en saamhorigheid. “Er is geen onderwerp dat meer de onderlinge verschillen doet vergeten en de eenheid en liefde van de gelovigen bevordert dan de Wederkomst. Het spoort ons allemaal aan ons te richten op heiligmaking en reiniging. We moeten klaar staan om Jezus te ontvangen. Dan draait het namelijk niet meer om theologische discussies. Ook is er geen boodschap die meer aandringt op het ‘doen totdat Hij komt”, ‘de tijd uit kopen omdat de dagen boos zijn’ en ‘los te worden van deze wereld’ dan de boodschap van de toekomst van onze Heere Jezus Christus.”
Volgens Jacques Brunt woedt er in deze wereld momenteel een heftige, geestelijke strijd om de Waarheid. “Er lijkt geen absolute waarheid meer te zijn. Alles is relatief. Echter, ook vandaag geldt dat wij of geloven in de Waarheid, geopenbaard in Jezus Gods Zoon, of wij geloven in de leugen. Andere ‘smaken’ zijn er niet. Het buigen voor de Waarheid dan wel voor de leugen heeft gevolgen voor onze eeuwige bestemming. Voor een christen betekent het aanvaarden van de Waarheid een leven in gehoorzaamheid en gelijkvormigheid aan het beeld van de Zoon van God. Het leven hier en nu is een voorbereiding op onze eeuwige bestemming.”

  • Vrijdagavond 23 september a.s. organiseert Stichting Het Zoeklicht organiseert aan de hand van bovengenoemd thema haar jaarlijkse jongerenavond. Locatie is de Americahal in Apeldoorn. Het unieke van deze bijeenkomst is dat jongeren uit zowel evangelische als reformatorische kring elkaar ontmoeten rondom dit thema. Klik hier voor meer informatie.

Bron: CIP 13-9-2011

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Heiliging, Voor u gelezen, Wederkomst van Christus. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s