“Gratis ticket naar de hemel als we christenen doden”

Als tiener werd Budi Mulyadi* getraind om christenen te doden met een 9 millimeterpistool. Terwijl hij oefende, schreeuwde zijn instructeur lasterlijke dingen over het christendom. Mulyadi wist niets over religie, alleen dat het christendom een bedreiging is. Niet één keer werd hem het offer van Christus uitgelegd. Bijna twintig jaar later is Mulyadi actief als christelijk werker. Dat meldt de Baptist Press.
Mulyadi was een koppig kind en liep in zijn jonge jaren weg van een islamitische kostschool. Op 13-jarige leeftijd ontmoette hij een islamitische extremist die hem een nieuwe opleiding beloofde. Toen Mulyadi met hem meeging, spraken instructeurs tegen hem en twintig andere jongens over “de suprematie van moslims en de ellendige christenen.” Er werd gezegd dat christenen het verdienen om te sterven. “Ons werd verteld dat christenen ongelovigen waren,” zegt Mulyadi. “Als we christenen zouden doden, zou dat ons een gratis ticket naar de hemel opleveren.” Op het kamp werd de jongeling gevuld met boosheid en haat, “want christenen moeten branden in de hel.”

Bijbel

Uiteindelijk kreeg Mulyadi de opdracht om christenen te doden. Zijn vader dwong Mulyadi om het kamp te verlaten. Uiteindelijk belandde hij in een stad en vond een baan. Mulyadi raakte steeds meer geïnteresseerd in spiritualiteit. Hij hoorde over de naam van Jezus en zocht een Bijbel om het uit te zoeken. Op een nacht hoorde hij een stem: ‘Ik zal een Helper tot u zenden’. Mulyadi wist niet waar de stem vandaan kwam en wie die ‘Helper’ was. Hij wendde zich tot de Bijbel en las in Johannes 14:16, ‘En Ik zal de Vader bidden, en Hij zal u een andere Trooster [Helper] geven, opdat Hij bij u blijft tot in eeuwigheid.’
Vanaf dat moment aanvaardde Mulyadi Christus volledig. “Mijn houding is veranderd en God vult mijn hart met liefde. Ik ben niet langer een boos persoon. Omdat God van mij houdt, ben ik in staat anderen lief te hebben.” Uiteindelijk werd hij een christelijk werker. Hij wil mensen tot Christus brengen. Dat is zijn nieuwe passie. In tal van dorpen predikt Mulyadi Gods Woord. Hij brengt veel tijd door met zijn vrouw en dochter, maar ook met vier anderen die het vroegere islamitische kamp verlieten. Als ze samenkomen bespreken ze hun werk, gezinnen en de liefde van God.

  • * Naam gefingeerd om veiligheidsredenen.

Bron: CIP 9-9-2011

 

NOOT A. Klein:
Een bijzonder en hoopgevend getuigenis van het tot geloof komen van deze broeder. God zoekt duidelijk de behoudenis van ieder mens: Elk die wil mag komen!!
En het geeft ook goed de tegenstelling aan tussen ‘het Licht’ (of ‘het goede’ van God) en ‘de duisternis’ (of ‘het kwade’ van satan).

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s