Antichrist zal oplossing financiële chaos brengen

Geld is en blijft actueel. Vandaag de dag golven we van de éne in de andere geldcrisis. De beurzen kraken. De beleggers hebben geen vertrouwen. Huizenmarkten storten in. De regeringsleiders vliegen naar de wereldsteden om te overleggen, de kiezers moeten tevreden gesteld worden en de problemen aangepakt. Een duivels dilemma, maar die belangen zijn zeker op korte termijn niet te verenigen. Zuid-Europa bengelt aan de geldkraan van Noord-Europa, de rente schiet omhoog, geld wordt duur, maar ook het inflatiespook ligt op de loer. Wie zal het allemaal betalen en waarvan? De VS hangen aan het infuus van de drukpers, daar worden gewoon extra bankbiljetten gedrukt en het schuldenplafond omhoog gebracht zodat het potverteren door kan gaan. Maar tot wanneer? Niemand weet het.
Uit onzekere en chaotische tijden komen sterke mannen naar voren. Of zo’n man nu Napoleon, Stalin of Hitler heet, om een paar hele bekenden uit de recente historie te noemen. Zij dreven op de gevoelens van onrust en onzekerheid, en mensen verkochten hun zielen aan deze duivels, die velen in de afgrond stortten. Vandaag de dag is er weer die roep om een ‘verlosser’. Mensen zoeken houvast.
Wie bekend is met Bijbelse profetie, beseft dat de Boze zich opmaakt voor de laatste ronde. Hij (d.i. de satan) wil als God geëerd worden. Het vuur dat moet branden onder dat offer heet mammon, geld, poen. Verslaafd aan geld koopt de mens, om het met een variatie op woorden van Lenin te zeggen, het touw waaraan hijzelf wordt opgehangen. Nee, het einde van de financiële chaos is nog niet in zicht, maar straks komt iemand naar voren die met een ‘wereld‘-oplossing komt. Deze ‘verlosser’ zal alle krediet krijgen van de wereldburgerij. Hij zal het geldverkeer in handen nemen. Nu al zien we dat steeds meer macht, ook op financieel gebied, bij een steeds kleinere groep komt. Wat die groep beslist maakt niet uit, maar alle mensen zijn eraan onderworpen. ‘Het maakt, dat niemand kan kopen of verkopen’ (Openbaring 13:17). Ook kan niemand er oorlog tegen voeren, hij krijgt macht ‘over elke stam en elke taal en volk’ (Openbaring 13:7). Het is slechts een kwestie van tijd, dan zal de wereld deze nieuwe leider verwelkomen als ‘de verlosser’.
Het lijden zal komen over Gods volk Israël. Het lijden zal komen over een verwaterd christendom, dat Gods Woord heeft losgelaten en alle mogelijke gruwelen omhelst. Ik weet het, ik schilder hier geen fijn vooruitzicht. De Bijbel spreekt van zware tijden die zullen komen. Al deze dingen zouden beangstigend zijn, als we ook niet overtuigd zouden zijn van iets dat beter is. Ik zie niet met vrees naar die toekomstige dingen, ik zie met hoop uit naar Hem die spoedig komen zal, Jezus Christus, Gods Zoon en mijn Verlosser. Maranatha.

8-9-2011 | bron: Ds. Henk Schouten | http://www.zoeklicht.nl  (via CIP)

 

NOOT A. Klein:
Hoewel het zeker geen opbeurende boodschap is, ben ik het wel helemaal met ds. Schouten eens.
En – niet onbelangrijk – dit (doem)scenario is ook in de Bijbel voorspeld, zoals ook ds. Schouten vermeld!!
Maar… ook ik zie met hoop uit naar Hem die spoedig komen zal, Jezus Christus, Gods Zoon en mijn VERLOSSER (die waarlijk LEEFT). Maranatha!!

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s