Christenen vinden het moeilijk te geloven dat God zonden haat

“We hebben in de kerk gefaald om onszelf er aan te herinneren dat God, terwijl Hij liefde is, ook de capaciteit heeft om te haten. Hij haat zonden en zal er over oordelen met de heftigheid van Zijn toorn. Deze generatie is goed in het lesgeven over een toegeeflijke, zachte God, wiens oordelen onzeker zijn en die de mensen vertroetelt wanneer ze Zijn geboden breken. Deze generatie vindt het moeilijk om te geloven dat God de zonde haat.” Dat schrijft evangelist Billy Graham in het Amerikaanse tijdschrift Charisma News.
“God haat de zonde, zoals als een vader een slang haat die zijn kind bedreigt. God walgt van het kwaad en de duivelse krachten die mensen naar een goddeloze eeuwigheid trekken. Een moeder haat bijvoorbeeld ook een giftige spin wanneer ze die vindt op het zachte warme vlees van haar kleine baby. Het is juist Gods liefde voor de mens, Zijn compassie voor de mensheid, waardoor God de zonde haat. Hij gaf het Beste uit de hemel, opdat wij het beste zouden hebben; Hij verafschuwt met een heilige afschuw alles dat ons zou belemmeren om verzoend te worden met Hemzelf.
Graham: “Volgens spreuken 6 haat God hoogmoedige ogen, een valse tong, handen die onschuldig bloed vergieten, een hart dat zondige plannen smeedt, voeten die zich haasten om naar het kwade te rennen, een valse getuige die leugens blaast en iemand die tussen mensen twisten teweegbrengt. Deze dingen houden mensen volgens Graham van God af. “Trots houdt bijvoorbeeld duizenden mensen van God weg. ‘Wat zullen mijn vrienden wel niet denken? Wat zal mijn familie denken? Hoe ziet mijn reputatie er uit wanneer ik christen wordt?’ Of iets anders: psychologen zijn het er over eens dat in ieders hart het zaad ligt om iemand te kunnen vermoorden.”
“Er is weinig wat je zelf kan doen aan de slechtheid die in je hart zit. Er is wel iets wat God al heeft gedaan. God heeft in Christus, door Zijn triomfantelijke dood aan het kruis, een nieuw leven voor je gekocht. Jezus Christus kan in je leven komen om je te transformeren, je natuur te veranderen. In plaats van haat in je hart te vinden zal je liefhebben. Je zal dan geen plezier meer vinden in roddelen, liegen of bedriegen. Dit is geen theologische theorie; het werkt echt. Het heeft in mijn leven gewerkt. En nog meer, het zal in jouw leven werken.”
Dit is een samenvatting.

Bron: CIP 2-9-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s