Geloven is niet makkelijk

“Als ik om me heen kijk in de Nederlandse kerk, en dan met name in de evangelische beweging, maak ik me grote zorgen. Geloven wordt steeds meer en steeds vaker gezien als iets wat je nog achter de hand hebt, iets waar je op terug kunt vallen zodra het moeilijk wordt. Geloven is echter veel meer dan dat, het doordringt je hele wezen en al je keuzes.” Dat stelt Dhr. E. Varnessen in een interview met CIP.
Varnessen heeft de ontwikkeling van de evangelische beweging in Nederland van dichtbij meegemaakt en is betrokken bij landelijke evangelisatieacties: “Wat me vooral opvalt is het gebrek aan eenheid. Iedere kerk staat op zich en doet zoals het hen volgens de Bijbel goeddunkt. Daardoor ontstaan er verschillende inzichten en kunnen er ook gemakkelijk dwaalleren ontstaan. Het is ontzettend belangrijk om de juiste mensen op de juiste plek te hebben binnen de gemeente. Alleen dan kan er volgens de Bijbel geleerd en geleefd worden.”
Vooral aan dat laatste ontbreekt het volgens de geboren Barnevelder nogal eens aan: “Ik kom steeds meer mensen tegen, vooral heel veel jongeren, die een zondaggeloof hebben. Op zondag gaan ze naar kerk, doen ze mee met de aanbidding en belijden ze hun geloof in het zingen en het bidden, maar door de week leven ze als ieder andere Nederlander. Dat is onmogelijk. Geloven is een werkwoord! Veel mensen willen makkelijk geloven, maar het is niet makkelijk! Geloven is zonden overwinnen, in moeilijke omstandigheden toch op God vertrouwen en jezelf altijd afhankelijk van Hem opstellen. Dat kun je niet zonder de Heilige Geest. Deze Heilige Geest ontvangen we op het moment dat we gedoopt worden[1].”
Toch ziet Varnessen een lichtpuntje: “Er ontstaat een beweging van radicale jongeren die volledig voor God gaan. Ik hoop en bid dat deze beweging zal groeien tot een meningte waar Nederland jaloers op wordt!”

Bron: CIP 29-8-2011

 

NOOT A. Klein:
AMEN… inclusief de aanvullende reactie (via het CIP) van H.G. Koornstra, hieronder vermeld:

[1] “Even een kleine (of eigenlijke grote) correctie. We ontvangen de Heilige Geest niet op het moment dat we gedoopt worden. Dat is misschien theoretische theologie… Dat zou een automatisme zijn en de Bijbel leert dat absoluut niet. Op de Pinksterdag werden alle 120 volgelingen plotseling vervuld met de Geest en spraken in tongen. Dat had op zich niets met de (water)doop te maken. Daarna worden mensen gedoopt (d.i. vervuld) met de Heilige Geest onder handoplegging, soms tijdens de prediking (Cornelius), soms na de doop in water. Zie Handelingen 2, 8, 9, 10 en 19 (!!)”

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s