24 Christenen vermoord in Nigeria

De afgelopen twee weken zijn er in het midden van Nigeria 24 christenen vermoord door extremistische moslims. De aanvallen begonnen op 11 augustus in het dorp Rasta Foron en eindigden op 21 augustus in Kwi, Loton en Jwols. Overlevenden zeggen dat de extremisten werden geholpen door het leger. Vorige week werd er ook een aanslag gepleegd op het VN-gebouw in de hoofdstad Abuja, hier kwam zeker achttien mensen om.
Christenen in Nigeria hebben al langer te lijden onder het geweld van extremistische moslims. De afgelopen jaren werden er in de deelstaat Plateau al duizenden christenen omgebracht. Deze deelstaat ligt op het snijvlak van het overwegend islamitische noorden en het christelijke zuiden van Nigeria. 

Bekijk een video over Nigeria.

Bid voor de christenen in Nigeria. Bid voor de nabestaanden van degenen die zijn omgekomen. Bid dat Nigeriaanse christenen niet met geweld reageren, maar dat het tot vrede komt tussen moslims en christenen.

Bron: SDOK – Ingeschake​ld voor vervolgde christenen (29 augustus 2011)

  • Mocht u zich misschien ook willen aanmelden voor de e-mailnieuwsbrief van de Stichting de Ondergrondse Kerk, KLIK HIER

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s