Wordt orkaan Irene net zo verwoestend als Katrina?

De orkaan Irene die vrijdag over de Atlantische Oceaan richting de Verenigde Staten raast, is de sterkste sinds Katrina in 2005. Door de storm lopen 65 miljoen inwoners van de Amerikaanse oostkust gevaar.
Orkaan Irene
De orkaan heeft met een reikwijdte van 1.126 kilometer ongeveer dezelfde omvang als Katrina, de storm die New Orleans trof in 2005. De storm kostte 1.836 Amerikanen het leven en zorgde voor ruim 81 miljard dollar schade.
Noodtoestand
Duizenden vakantiegangers vluchtten al weg uit strandgebieden in de staten North Carolina en Virginia en in de steden Washington DC, New York en Boston worden maatregelen getroffen voor de naderende storm.
In New York is donderdag de noodtoestand uitgeroepen. De stad vreest dit weekend de verwoestende effecten van de storm. Ziekenhuizen en bejaardenhuizen in laaggelegen delen van de stad worden vrijdag al geëvacueerd.
Zaterdagochtend besluiten de autoriteiten over eventuele evacuatie van ongeveer 250.000 New Yorkers. De stad werd in 1985 voor het laatst getroffen door een zware orkaan.
Economie
Negenhonderd vluchten van en naar de Verenigde Staten zijn geschrapt, en de officiële onthulling van het standbeeld van Martin Luther King in Washington DC is uitgesteld.
Vanwege verwachte overstromingen wordt gevreesd voor stroomuitval. Bij metrostations zijn zandzakken geplaatst, om de waterstroom tegen te houden.
De oud-directeur van het Amerikaanse Nationaal Orkaan Centrum zegt dat met de storm ‘een van mijn grootste doemscenario’s werkelijkheid wordt’.
Eerder veroorzaakte de orkaan schade op Haïti, de Dominicaanse Republiek en de zuidelijke Bahama’s. Tot dusver zijn er drie doden gevallen.

Bron: 26-8-2011, Elsevier.nl-Buitenland, door Iris Dortland

 

Bijbeltekst:
Want…  er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën (daar ze eerst – in hevigheid en frequentie – zullen toenemen). … en dan zal HET EINDE komen.” (Matth. 24:7-8, 14b)
“En het hart van de mensen zal bezwijken van vrees en verwachting van de dingen die de wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid.” (Luk. 21:26-27)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s