Amanda Kluveld gruwt van christenvervolging

“Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die zich er niet druk om maken.” Volkskrant-columniste Amanda Kluveld vertelde dinsdagmiddag in het EO-programma ‘Dit is de Dag’ wat haar beweegt om aandacht te vragen voor onder meer Asia Bibi, de Pakistaanse christin die in een dodencel zit vanwege vermeende belediging van de islam.
Kluveld erkende impliciet dat ze zelf gelovig is, maar vindt dat dat eigenlijk geen rol mag spelen bij de vraag waarom zij zich identificeert met de strijd van verdrukte christenen. “Ik beschouw het als een soort plicht. Een ander voorbeeld: een meisje in Somalië is door haar eigen familie gemarteld en vermoord omdat ze christen is. Ik vind het onverdraaglijk dat wij dat niet weten. Het is ook nog eens een kwestie van medemenselijkheid, om daar aandacht voor te vragen. Van de geloofsvervolgden op de wereld is 75 procent christen. Daar maken maar heel weinig mensen zich druk om.”
De columniste krijgt ongezouten kritiek op wat ze schrijft. “Mensen zeggen: ik vind dat je ontslagen moet worden, want je beseft niet dat christenen in de landen waarover jij schrijft, tot een minderheid behoren.” Een ander verwijt is dat ze de zaak-Asia Bibi zou aangrijpen  om de islam zwart te maken. “Dat is zeker niet zo. Maar in de top-10 die Open Doors uitbrengt van landen waar christenen worden vervolgd, staan wel 8 landen met een moslim-meerderheid. Ik vind niet dat je dat kunt negeren.”

23-8-2011 | bron: Dit is de Dag

 

NOOT A. Klein:
Ben blij dat zr. Amanda Kluvert “zich (ook) identificeert met de strijd van verdrukte christenen”.
En, over christenvervolging gesproken: “Van de geloofsvervolgden op de wereld is 75 procent christen.” Nu al…!! Om van te schrikken. Want, het zal – helaas – nog erger worden in de antichristelijke tijd die spoedig komen gaat (de grote verdrukking, waarin de antichrist – als wrede dictator – het straks voor het zeggen heeft).

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s