De gaven van de Geest zijn geen extraatje

“Veel reformatorische christenen zien de gaven van de Geest als een soort overbodige luxe: zonder die gaven kunnen we het ook. Maar het is fout om zo te denken. De Geestesgaven zijn geen extra, ze zijn essentieel.” Dat schrijft Ds. M.M. van Campen uit Rotterdam in zijn boek ‘De gereedschapskist van de Heilige Geest’, dat onlangs herdrukt is.
“Als we de Geestesgaven missen zijn we niet een gemeente zoals God die bedoeld heeft, op nieuw-testamentisch niveau. In Handelingen vinden we in bijna ieder hoofdstuk deze Geestesgaven terug; het gebruik van de gaven gaf de jonge gemeente aanzien bij de mensen. Het maakte zichtbaar dat ze geen dode Jezus dienden, maar de Heere Die leeft. Er zijn mensen met een verloren ziel die gered moeten worden door de woorden van het Evangelie. De Geest wil Zijn gaven gebruiken om de harten van deze mensen ontvankelijk te maken voor de goede boodschap.”
“Waarom is het er niet meer, in reformatorisch Nederland? De kerk is verschraald geworden. De Geest geeft gaven genoeg, Hij zet het niet op rantsoen, maar wil overvloedig geven. Het veroordeelt ons als er staat: ‘en Jezus deed daar niet veel krachten vanwege hun ongeloof.
Ds. D.G. Molenaar zei het al: ‘Het grote manco van de gereformeerde traditie is dat we de Geestesdoop, de Geestesgaven en de Geestesvervulling hebben beperkt tot de apostolische tijd.’ Wat zou het een zegen zijn wanneer er meer ruimte werd geschapen voor alle gaven van de Geest, zowel bij jongeren als ouderen, zowel bij mannen als vrouwen. Verlang je naar de gaven van de Geest?”

Bron: CIP 19-8-2011 

 

NOOT A. Klein:
Goed artikel van Ds. M.M. van Campen.
Ik ken de inhoud van zijn boek niet, dus daar kan ik verder niet over oordelen, maar ‘onze’ studie De Gever en Zijn Gaven is GRATIS te downloaden.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s