Bid voor christenen in Sudan

De situatie voor christenen in Sudan is verslechterd sinds de onafhankelijkheid van Zuid-Sudan op 9 juli 2011. De Noord-Sudanese president Omar al-Bashir heeft aangekondigd dat in zijn land de islam als staatgodsdienst gaat gelden, ook wordt het islamtische recht, de sharia, ingevoerd. Lees meer in het RD.
De Sudanese christen Hiba (15) werd in 2010 ontvoerd door moslimmannen en gedwongen om zich te bekeren tot de islam. Afgelopen juli ontsnapte ze en werd ze herenigd met haar familie. Toen Hiba’s moeder naar de politie stapte om aangifte te doen, kreeg ze te horen dat ze zich eerst moest bekeren tot de islam. Hiba zelf is getraumatiseerd door wat ze het afgelopen jaar heeft meegemaakt, ook wordt ze nog steeds belaagd door moslims in haar omgeving.

  • Bid dat Hiba Gods kracht en liefde ervaart en dat ze de gebeurtenissen kan verwerken, bid ook om kracht, troost en veiligheid voor haar en haar familie. Bid voor de christenen in Sudan, dat ze ondanks het islamitische regime trouw blijven aan hun geloof.

Bron: SDOK – Ingeschake​ld voor vervolgde christenen (15 augustus 2011)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s