Indiase christenen aangevallen door moslimextremisten

Een groep van 50 moslimextremisten heeft onlangs een gebedssamenkomst in het huis van de Indiase Selina Bibi bruut verstoord. Bibi werd vier maanden geleden christen en dat wekte de woede op van moslims in haar dorp. Ze dreigen het huis van Bibi plat te branden als zij niet terugkeert naar de islam.
Sinds haar bekering is Bibi al vaker het doelwit geweest van aanvallen. Zo werd haar doopdienst verstoord door moslimextremisten. Bibi mocht in haar dorp geen winkel meer in en ze werd uitgesloten van de waterput in haar dorp. Bibi hield vast aan haar geloof.
Hoewel in India christenen veelal vervolgd worden door radicale hindoes, rukt in sommige deelstaten ook het moslimextremisme op. In de regio waar Bibi woont, worden de laatste tijd vaker christenen aangevallen. Zo werd een groep van drie christenvrouwen door moslimextremisten bedreigd toen zij bijeen waren om met elkaar over God te spreken. De extremisten namen  de vrouwen mee en dreigden hen in brand te steken als zij door zouden gaan met het aanbidden van Jezus Christus. Na een uur vluchtte de groep moslims weg, omdat één van de vrouwen de politie had gewaarschuwd.
Suryja Bibi, een van de vrouwen, was een paar weken voor de aanval te gast in een christelijke samenkomst. Sindsdien wordt zij bedreigd. “De extremisten hebben haar gewaarschuwd geen christelijke samenkomsten meer te bezoeken of te spreken met een christen, anders zouden ze haar in brand steken”, vertelt Bashir, voorganger van de gemeente waar de vrouw deel van uitmaakt. 

9-8-2011 | bron: Open Doors

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s