Duitse politicologe: Amerikaan is God vergeten

Amerika vergat God en hoopte schulden op. Het land plukt daar nu de wrange vruchten van, aldus de Duitse christelijke politi­cologe en Amerikakenner Sarah Lohman. Om de geestelijke achtergronden van de schuldencrisis in de VS te begrijpen, moet je naar de geschiedenis van het land kijken, schrijft ze. Een groot deel van de oorspronkelijke immigranten in de VS werd gedreven door een christelijke arbeidsmoraal. Werk was voor hen een kenmerk van het christelijke leven, wat met een hogere levensstandaard beloond moest worden. “Maar ergens vergaten de Amerikanen de basis van de protestantse arbeidsmoraal: God.
Er is maar één oplossing aldus de politicologe: “De weg naar het kruis, zodat onze dromen gevormd kunnen worden door Hem, Die voor alles al heeft betaald.”

Lees het hele artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Bron 10-8-2011 (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s