Algerije erkent protestantse kerk

De Protestantse Kerk van Algerije (EPA) is eind juli door de autoriteiten erkend. Een opmerkelijke gebeurtenis, omdat evangelisatie en terrorisme enkele jaren terug nog op één lijn werden gesteld. De voorzitter van de EPA, ds. Mustafa Krim, werd ontboden op het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar hij te horen kreeg dat de overheid zijn kerk officieel had erkend. Dit laat het Reformatorisch Dagblad weten.
Tarek Berki, penningmeester van de Protestantse Kerk, noemt het besluit tot legalisering “een belangrijke wijziging in de houding van de autoriteiten”, maar het is wel heel belangrijk hoe ze dit gaan uitwerken. Eerder was de Rooms-Katholieke kerk de enige in Algerije erkende christelijke kerk. Algerije is ook het land waar de meeste bekeringen tot het christendom voorkomen. Jan Vermeer, woordvoerder van de internationale organisatie Open Doors, noemde de erkenning van de EPA dinsdag een “stap in de goede richting.”
Lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad.
Lees hier het artikel ‘Opwekking in Algerije leidt duizenden moslims tot Christus’.

Bron: 11-8-2011 CIP

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s