Moslims treden op tegen christenen in Zanzibar

Moslims hebben onlangs in Zanzibar, een eiland voor de kust van Tanzania, twee kerken in brand gestoken. Enkele dagen geleden werd bekend dat moslims een christelijke begraafplaats hebben geannexeerd. Dat maakte Compass Direct dinsdag bekend.
In Fuoni, een dorp aan de zuidkust van Zanzibar, werd zaterdagmiddag een kerkgebouw van de Evangelische Vergaderingen van God in as gelegd door moslims. Voorganger Leonard Massasa, die toezicht houdt op de overzeese kerken van Zanzibar: “De aanvallers riepen: ‘Weg met de kerk. We willen niet dat ongelovigen onze gemeenschap, en vooral onze kinderen, bederven.'”
Bij een kerkgebouw in Kianga, in bezit van de Vrije Evangelische Pinkstergemeente, werd door moslims vorige week woensdag brand gesticht. Een deel van het interieur werd verwoest. In juni ging op het eiland Pemba, ten noorden van Zanzibar, ook een kerk in vlammen op. De kerkgangers van de getroffen kerken in Zanzibar, zo’n dertig tot veertig personen per gemeente, zijn bang voor nieuwe aanslagen van moslims.

Begraafplaats

Vorige week werd bekend dat moslims bouwplannen hebben voor een perceel wat al 100 jaar dienst doet als een christelijke begraafplaats. Moslims hebben zonder overleg te plegen met de lokale anglicaanse kerk, de beheerder van de begraafplaats, het gebied zich toegeëigend.
Op de eilanden Zanzibar en Pemba behoort vrijwel iedereen tot de islam. De eilandengroep telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners en zestig christelijke gemeenten.

Bron: CIP 9-8-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s