Twee christenen overlijden in gevangenkamp Eritrea

Twee christenen zijn vorige week gestorven in een militair gevangenkamp in Eritrea. De 23-jarige Hiwet Gebremichel Tesfu en de 27-jarige Zemame Tesfayesus Mehari verkeerden volgens bronnen van Open Doors in zeer slechte gezondheid als gevolg van marteling, maar medische hulp werd hen onthouden.
Tesfu en Mehari zaten al sinds april 2009 vast. Ze werden opgepakt tijdens een gebedsbijeenkomst. In de tijd van hun arrestatie organiseerden veel jonge gelovigen op eigen initiatief christelijke bijeenkomsten. Sinds 2002 zijn in Eritrea echter alleen de Eritrese Orthodoxe Kerk, de Lutherse Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk en de islam toegestaan.
Christenen die activiteiten organiseren buiten de toegestane kerken om, lopen het risico te worden opgepakt. Regelmatig verstoort de Eritrese politie zulke christelijke samenkomsten en worden groepen christenen voor langere tijd opgesloten in militaire gevangenkampen. Op dit moment zitten meer dan 1.500 Eritrese christenen gevangen. 

4-8-2011 | bron: Open Doors

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s