Christenen gearresteerd in Eritrea

In Eritrea zijn de afgelopen tijd zeker 90 christenen opgepakt. In een dorp dichtbij de hoofdstad Asmara werden in mei 64 christenen opgepakt. Tot nu toe zijn 6 van hen weer vrijgelaten. Vorige maand werden 26 studenten van een technische school gearresteerd. Zij zitten op dit moment allemaal nog vast.
Er wordt gevreesd dat de christenen naar de beruchte Mitire gevangenis zijn gebracht. Dat is een afgelegen militaire gevangenis in het noorden van Eritrea. Volgens een organisatie die zich inzet voor godsdienstvrijheid in het land, zijn in deze gevangenis martelingen en wreedheden aan de orde van de dag.
Sinds 2002 erkent de Eritrese overheid nog slechts 4 geloofsrichtingen: de islam, de Eritrees-orthodoxe, de lutherse en de rooms-katholieke kerk. De overheid volgt een stelselmatig beleid om niet-geregistreerde kerken uit te roeien. Naar schatting zitten 3.000 Eritrese christenen gevangen om hun geloof, veelal onder erbarmelijke omstandigheden. Sommigen  van hen worden vastgehouden in metalen zeecontainers en ondergrondse cellen, om hen te dwingen hun geloof af te zweren. Toch ontkent de regering van president Isaias Afewerki stelselmatig dat er sprake is van geloofsvervolging in Eritrea.

  • Bid om de vrijlating van deze 90 christenen en van alle Eritreërs  die om hun geloof gevangen zitten. Bid dat er meer godsdienstvrijheid komt in Eritrea.

Bron: SDOK – Ingeschake​ld voor vervolgde christenen (1 augustus 2011)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s