Student opgepakt omdat hij geloof deelde

Een christelijke student in Iran is gearresteerd omdat hij zijn geloof deelde. De 24-jarige Mostafa Zangooyee werd opgepakt toen hij op 30 juni zijn huis verliet. Hij is weggevoerd naar een onbekende plaats. Er is geen informatie bekend over zijn toestand of verblijfplaats. Zangooyee wordt beschuldigd van het uitdragen van het christelijk geloof en evangelisatie.
Zijn arrestatie volgt op een rapport die is verschenen in de Iraanse krant Keyhan, die nauw wordt beheerd door de streng islamitische regering. Daarin was te lezen dat een hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Iran in Ahvaz meteen werd ontslagen toen hij zijn christelijk geloof deelde met studenten. Het artikel waarschuwde voor de gevaren en de snelle groei van het christendom onder studenten en academisch personeel.
Evangelisatie onder moslims is in Iran streng verboden. De groei van de kerk wordt daar gezien als een bedreiging van het harde beleid van het islamitische regime in het land. Het afgelopen jaar ontstond daarom een grote campagne tegen christenen, met als gevolg meer dan 250 gearresteerde christenen. Vermoedelijk ligt dit aantal nog veel hoger.

Bron: CIP 19-7-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s