Eén derde jeugd bezig met occulte praktijken

Eén derde van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en de 25 heeft zich ooit ingelaten met occulte praktijken, met name met spiritisme en magie. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.
“We leven in een maatschappij waaruit de christelijke zingeving nagenoeg is verdwenen” , aldus pscycholoog Mathijsen. “Vaak voelen jongeren zich door volwassenen onbegrepen en gaan ze op eigen houtje op zoek naar antwoorden in het bovennatuurlijke. Aanvankelijk zijn ze aangetrokken door het bizarre van het paranormale en op zoek naar een manier om met hun angsten om te gaan. Maar wat onschuldig als een spel begint, wordt al gauw een obsessie en daarna een afglijden naar occulte praktijken.” Jongeren worden door de ‘antwoorden’ een poosje gesust, “maar de meesten krijgen kort daarop last van nog grotere angsten. En jaren later blijven ze getekend door hun ervaring.”
Lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad.

Bron: RD (via CIP 19-7-2011)

 

NOOT A. Klein:
Laten we (gaan) bidden om BEVRIJDING / VERLOSSING en vooral (echte) BEKERING voor al degenen die – bewust of onbewust – in het occulte (het rijk van satan) zijn terechtgekomen.
Een goed “hulpmiddel” daarbij is het inzicht, verwoord in de studie De OVERWINNAARS over (de macht van) satan en zonde“.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Demonische invloed/bezetenheid etc., Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Eén derde jeugd bezig met occulte praktijken

 1. Jan zegt:

  Paranormale zaken zijn een zaak voor helderzienden en ervaren mediums die weten waar zij mee bezig zijn. Die het verschil kennen tussen goed en kwaad (volgens Jan – noot AK). Waar demonen geweerd worden.
  Ook uit deze hoek komen waarschuwingen aangaande het gebruik van het glaasje draaien en het quija bord door de jeugd. Paranormale verschijnselen en waarnemingen, handoplegging e.d. zijn nooit des duivels. Diegene die dat beweert is verkeerd bezig. Zelfs de bijbel staat er bol van. Zoals bijvoorbeeld die Apostel die gevangen zat. Hij ging met zijn astraal lichaam op pad, terwijl zijn fysieke lichaam in de gevangenis achterbleef (volgens Jan – noot AK). Verhalen over visioenen, engelen ect. ect.
  De jeugd echter moet het glaasje draaien en het quijabord links laten liggen, op straffe van bezetenheid of demonen die men zijn leven lang niet meer kwijtraakt. Alleen een kerkelijke duiveluitdrijver (Pater of Dominee) kan dan hopelijk nog uitkomst bieden. Maar die zijn er niet veel meer, die zo’n speciaal ritueel nog kunnen uitvoeren.

  • Reden van plaatsing:
   Het is een waarschuwing – zelfs uit de ‘paranormale hoek’ – aangaande het gebruik van het zgn. glaasje draaien en/of het quija bord.
   Ik ben het dus zeker niet geheel eens met de schrijver, maar wel met de – door mij – vetgedrukte tekst in zijn reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s